Hotell i London

Här hittar du olika hotell i London vi på Resekatalogen rekommenderar. Läs och hitta de bästa och billigaste hotellen i London som passar dig bäst.

Hotell i London

De flesta som bokar en resa till London gör det för några dagar eller en weekend. Målet med resan brukar vara att uppleva de fantastiska shoppingmöjligheterna som London erbjuder men även klassiska sevärdheter som t ex Big Ben, London Bridge och vaxmuseet Madame Tussauds.

Billiga hotell i London

London är en världsmetropol och en av världens dyraste städer när det gäller fastighetspriser, London ligger i samma klass som t ex New York och Tokyo. Trots det är det förvånansvärt lätt att hitta billiga hotell i London. Det beror på att utbudet är så stort och att det finns många hotell i lägre standarder och profilerar sig som billiga hotell. Är man ute efter att bo riktigt billigt kan man ta in på något vandrarhem i London.

Även om London endast ligger några timmar bort så behöver du säkert ta in på ett hotell under några nätter, en weekend i London är inte helt fel att spendera lite ledighet på. Åker du med kompisgänget och tänker spendera mest tid i utevimlet kanske det tom fungerar med ett vandrarhem om du vill komma undan lite billigare, då kan vi rekommendera tex Generator Hostel London där priserna startar från ett par hundralappar. Men det finns inget egentligt skäl att välja det alternativet eftersom det finns så pass många och billiga hotell i London där du sover gott i eget hotellrum. Vilka hotell kan vi rekommendera då? Ja, det beror helt på vilka delar av London du ska besöka, men om du vil ha närhet till det mesta är det lämpligt att välja ett hotell i de centrala delarna av London, vilket inte behöver kosta så mycket mer. Du kanske blir förvånad, men att bo på Hilton London Tower Bridge kan du göra från ca tusen kr natten, då bor du vid sevärdheten Tower Bridge såklart, men har även nära till tex London City Hall och det gamla krigsfartyget HMS Belfast som ligger förankrad vid Themsen.

Boka hotell i London

Att boka hotell i London är inte svårt, det svåra är att först hitta ett bra hotell i rätt område som du vill boka, kanske är det klassiska lyxhotell i London som du är ute efter att boka. Hotellet bokas online genom att du väljer datum för in- och utcheckning, antal hotellrum/bäddar och anger din personliga information. Med en enkel orderbekräftelse slussas du vidare till betalsidan där du knappar in din betalningsinformation och eventuellt kreditkort om du betalar med det.

Klassiska lyxhotell i London – femstjärnigt

Om man är ute efter en riktigt klassisk hotellupplevelse finns det ingen stad som är bättre än London. Storbritanniens huvudstad är ju i det närmaste synonymt med klass. Lyxhotellen i exempelvis Dubai och Las Vegas kan måhända hålla en högre standard, men när det kommer till exklusivitet är det få hotell som slår de mest anrika hotellen i London. Om man vill boka hotell i London och är ute efter speciell upplevelse kan någon av dessa tre klassiker rekommenderas.

Claridge’s

Claridges LondonOm man bokar ett rum på Claridge’s i London ska man se till att inte glömma packa finkläderna. Visst, man släpps in även i shorts och t-shirt, men för att inte bli nedstirrad i restaurangen bör man ha kostym. Claridge’s har varit ett extra hem för ett oräkneligt antal kungligheter och berömdheter genom åren. Det är exklusiviteten, lyxen och den klassiska brittiska artigheten som gör hotellet till en given favorit för många. Skådespelaren Spencer Tracy sa till och med en gång att han gärna struntade i att komma till himlen när han dog. Han ville hellre komma till Claridge’s!

Till bokningen >>

The Dorchester

the-dorchester-londonHotellet The Dorchester i London har inte den vackraste fasaden, men när man väl kommer innanför dörrarna är det svårt att bli annat än bländad. Hotellet ligger precis vid Hyde Park, på gångavstånd till många av Londons största och bästa sevärdheter. En del sevärdheter kan man förresten se även inne på hotellet. The Dorchester är mycket populärt bland dagens kändisar. Inredningen på The Dorchester är mycket speciell. Många väggar är mer eller mindre klädda i sammet. Baren är byggd som ett ”S”. Många innertak har rikt utsmyckade paneler.

Till bokningen >>

The Connaught

The Connaught Hotel i LondonPå Bond Street i stadsdelen Mayfair ligger det mycket kända lyxhotellet The Connaught. Sedan hotellet öppnade 1917 har det varit ett av de mest klassiska hotellen i London. Alla tänkbara bekvämligheter är standard. Badrums-TV finns till exempel i alla rum. Något som inte är standard är dock priserna. Det är inte billigt att bo en natt på The Connaught. Men, det är något man bör göra en gång i livet.

Till bokningen >>

London flyg och hotell i paket

Inte sällan när man är på jakt efter hotell i London så behöver man även boka flyg till London, om man inte redan har gjort det dvs. Väldigt populärt och billigt, i de flesta fall, är det att flyga till London med Ryanair, SAS eller Norwegian. I princip alla flygbolag erbjuder även att komplettera flygbiljetterna med hotell och hyrbil på din Londonresa, annars kan du besöka resebyråerna online och göra prisförfrågan. Med Ryanair kan du flyga från Västerås flygplats och Skavsta flygplats. Det går lågprisflyg flera gånger om dagen till London, många dag- eller veckopendlar till sin arbetsplats i London.
Lista med alla hotell i London >>

Hotell i London för fotbollsfans

En stor kateogori av resenärer till London åker dit av kärlek till fotboll och för att se fotboll i världklass. Att åka på fotbollsresa till London är ett väletablerat fenomen och det finns många sidor på nätet som riktar in sig på att just sälja fotbollsbiljetter till matcher i London.

Ska du på någon av Arsenals matcher på hemmaaren Emirates Stadium i norra delarna av London kan du tex boka hotellet Five Kings Cross eller Queens Hotel, då har du också nära till Kings Cross och London Zoo.