Osaka Reseguide

Osaka är en av de största städerna i Japan. Det är en stad som sjuder av aktivitet, särskilt vad gäller ekonomi och industri. På senare tid har även turismen och resor till Osaka ökat kraftigt.

Osaka är en av de äldsta nuvarande städerna i södra Japan som fortfarande har en mycket hög status. Historien börjar några hundra år före starten för vår moderna tideräkning. I början av den medeltiden var Osaka sedan under två perioder kejserlig huvudstad.

Att se och göra i Osaka

Shoppingen är oslagbar i Osaka. Det beräknas finnas över 35 000 butiker i staden. Butikerna ligger i regel i stora affärsområden, var och en med en speciell nisch. I Ame-mura finns till exempel mängder av butiker med mode för ungdomar. I Shinsaibashi är utbudet av butiker mer lyxbetonat.

När du har shoppat klart kanske du är hungrig. Då har du tur. Osaka är ett mekka för den som älskar sushi och andra typiska japanska rätter. Det är faktiskt många av världens mest kräsna matkritiker som har utsett Osaka till världens mathuvudstad.

Vad gäller kultur har du allt att upptäcka i Osaka. Teater är något som ligger japanerna nära om hjärtat och det finns hundratals bra teatrar i staden. I och omkring centrala Osaka finns också mängder av tempel och antika byggnader. Även för barnen finns mycket att se. Det finns till exempel flera zoo och flera större nöjesparker.

Flygresor till Osaka

Det går inga direktflyg från Sverige till Osaka. Det finns dock ett par direktlinjer från andra flygplatser i Europa, såsom till exempel Helsingfors, Paris-Charles de Gaulle och Amsterdam.

När flygplanet går in för landning på Kansai International Airport känns det som att flygplanet är på väg att störta i havet. Det beror på att flygplatsen ligger ute i havet på en konstgjord ö. För transfern in till centrala Osaka finns bussar, tåg och taxi.