Natal i Brasilien reseguide

Ponta Negra i Natal

Natal kallas ofta för solens stad och anledningen är solklar – staden ligger nästan precis på ekvatorn och bjuder på sol och värme året runt. Natal i Brasilien har faktiskt närmare 300 soldagar per år, vilket är minst sagt unikt. Att dagarna är solsäkra i och omkring staden är ett stort skäl att resa på semester till Natal. Ett annat skäl att semestra i Natal är det utmärkta nöjeslivet och de goda shoppingmöjligheterna.

Stränder i Natal

Vid kusten mot Atlanten precis utan för Natals centrala delar ligger stränderna som på ett pärlband. De mest kända stränderna i Natal är Ponta Negra, Genipabu, Pipa och Meio. Ponta Negra ligger längst i söder och är helt urbaniserad med ett stort utbud av nöjen och shopping. Meio är den strand som ligger närmast stadskärnan. Mellan Ponta Negra och Meio ligger ett vidsträckt område med dyner, Parque das Dunas, som är en av de största parkerna i världen.

Nöjen av alla de slag

Natal är en stad med en avslappnad stämning och ett varierat nöjesliv där det finns något för alla smaker. Längs de mest populära stränderna är det alltid aktiviteter på gång och restauranger och barer stänger inte förrän mycket sent. Lika stor aktivitet är det i stadens centrum där det finns mängder av barer, restauranger och nattklubbar. En stor fördel med Natal som resmål för oss svenskar är att prisnivån är relativt låg. Det går att gå ut att roa sig för en ganska billig penning.

Sevärdheter i Natal

Natal är inte bara sol och bad och nöjen. Här finns också ett antal unika sevärdheter väl värda ett besök. Fortaleza dos Reis Magos (de tre vise männens fort) är ett populärt besöksmål. Det byggdes redan 1599 och är därmed en av de äldsta byggnaderna i hela Brasilien. Den som är intresserad av kultur gör gott i att besöka Alberto Maranhão-teatern som är en mycket imponerande byggnad.

3 strandnära hotell i Natal

De vidsträckta stränderna utmed Atlanten är givna besöksmål både för lokalbefolkningen och turister. Natals kustlinje, som på många platser ligger kant i kant med stadens centrum, är makalöst vacker och det är därför inte konstigt att många utmärkta hotell i Natal ligger vid stranden. Här är tips på 3 strandnära hotell i Natal.

Yak Hotel Natal

Yak Hotel i Natal

Trestjärniga Yak Hotel Natal erbjuder ett prisvärt och bekvämt boende vid stranden Praia dos Artistas, bara en promenad på fem minuter från Natals centrum. Hotellet har 78 rum som alla är inredda i en modern stil. Varje rum har egna badrum och en stor del av rummen har en härlig utsikt över havet.

Bland faciliteterna på Yak Hotel Natal kan nämnas en pool på 25 meter och en liten barnpool där de minsta kan plaska omkring. Hotellet har ingen egen restaurang men väl en bar. Frukost serveras varje morgon.

Bokning >>

Serhs Natal Grand Hotel

Sehrs Hotel i Natal

Om du söker en lyxigare hotellupplevelse under din vistelse i Natal kan du kika närmare på Serhs Natal Grand Hotel. Detta femstjärniga hotell ligger mitt på stranden Ponta Negra/Areia Prata och bjuder på allsköns lyx. Hotellet har närmare 400 rum med utmärkta bekvämligheter. Lite speciellt är att hotellbyggnaden är konstruerad så att de flesta rum har havsutsikt.

Bland faciliteterna på Serhs Natal Grand Hotel finns flera restauranger och flera barer, ett fitnesscenter, ett spa, fyra pooler och en vattenpark för barnen. Ett lyxigare boende i Natal är svårt att hitta!

Bokning >>

Golden Tulip Interatlantico

Golden Tulip Interatlantico Hotel i Natal

Golden Tulip Interatlantico har ett utmärkt läge bara ett stenkast från stranden Meio och några minuters promenad till Natals centrum. Detta fyrstjärniga hotell har sammanlagt 171 rum i ett antal olika typer. Rummen är generellt mycket rymliga och en stor del av rummen har havsutsikt.

Faciliteterna inkluderar en restaurang, en bar, fitnesscenter, utomhuspool och en gigantisk solterrass. Wi-Fi finns överallt på hotellet och är gratis.

Bokning >>

Ponta Negra i Natal, Brasilien

Ponta Negra är en stadsdel i tillhör staden Natal i Brasilien. Ponta Negra är ett populärt resemål för europeer och främst brasilianare från storstäder söderut som tex São Paulo, Brasilia och Rio de Janeiro.

Resor till Ponta Negra

Ving är det svenska bolaget som tidigare har arrangerat charterresor till Ponta Negra. Man kan också flyga reguljärt med bla TAP.

Hotell i Ponta Negra

Ponta Negra genomgår en smärre byggboom och det finns många höghus och hotell som kantar strandområdet och utgör stadens skyline.

Lägenhet i Ponta Negra

Det är många utlänningar som insett potentialen i staden och investerat i lägenhet och hus. Är du intresserad av en lägenhet i semesterparadiset Ponta Negra kan du t ex genom Booking.com hyra lägenhet i Ponta Negra.

Fotbollsvm 2014 i Brasilien

Natal var värdstad i Fotbollsvm 2014 och några matcher spelades där. Det byggdes ny fotbollsstadion inför VM och infrastrukturen förbättrades.

Arena das Dunas i Natal – VM-stadion

Arena das Dunas är en fotbollsarena i Natal som började byggas i januari 2011 och stod klar tre år senare. Arenan var värd för fyra av matcherna i fotbolls-VM i Brasilien 2014, bland annat den högprofilerade matchen mellan Italien och Uruguay. Nu används arenan som hemmaplan för Natals egen mästarklubb América Futebol Clube.

Arenan tar 45 000 sittande åskådare. Läktarna är inte särskilt branta, vilket är fallet på många andra större arenor. De relativt plana läktarna gör att åskådarna kommer nära spelarna på planen. Dessutom är avståndet mellan gräset och läktarna mycket kort.

Arenans arkitektur

Arena das Dunas, som kan översättas till ”sanddynsarenan” på svenska, är en mycket vacker skapelse ritad av arkitektfirman Populous. Den tidigare arenan i Natal, som låg på samma plats som nuvarande Arena das Dunas, var ingen imponerande syn rent arkitektoniskt, men Arena das Dunas räknas som en av de mest slående arenorna för fotboll i världen. Arenaprojektet, tillsammans med den exploatering som sker av området kring arenan har blivit vida omtalat världen över.

Arenan är utformad på ett sätt som för tankarna till just sanddyner, med sitt välvda tak med mjuka linjer och sina ljusa färger. Mellan läktarsektionerna finns mellanrum för att ge en naturlig ventilation. Det kan bli mycket varmt att spela fotboll i Natal (och att vara åskådare) och med öppningarna kan vinden från Atlanten fläkta behagligt. Att arkitekterna har fokuserat på just sanddyner är inte särskilt konstigt – Natal ligger precis vid havet och är hem för några av de mest populära stränderna i Brasilien.

Området omkring Arena das Dunas

Området omkring Arena das Dunas är ett exploateringsområde där det kommer att uppföras kommersiella byggnader, hotell och shoppingcenter. Det finns också planer på att bygga en artificiell sjö runt stadion. Arena das Dunas är redan nu en stad i staden, men kommer att bli än mer så under de kommande åren.

Läs mer på Fifa om Arena das Dunas i Natal

Vädret i Natal med väderprognos

Här hittar du prognos för väder i Natal, prognosen löper 5 dagar framåt och du kan även se min och maxtemperaturer över dygn. Vindhastigheten går också att utläsa.