Kryssningar – resor med komfort & lyx

Det går trender i resor. På 1980- och 1990-talet var det chartern som var nummer ett, även om ett fåtal (främst ungdomar) valde att tågluffa genom Europa. När lågprisflygbolagen började flyga kors och tvärs över kontinenten i början av 2000-talet blev weekendresorna populära. En annan säker trend under 2000-talet har varit långresorna till Thailand och andra länder i Sydostasien. Alla dessa typer av resor har sin plats, men om du är ute efter ett mer komfortabelt och lyxigt resealternativ är det en kryssning du ska välja.

Kryssningar i Medelhavet eller Karibien

En kryssning på Östersjön kan inte sägas vara särskilt komfortabel och lyxig, utan det är kryssningar i Medelhavet och i Karibien du ska sikta på om du vill uppleva något alldeles extra. Det finns ett antal större rederier som erbjuder veckokryssningar och till och med månadskryssningar under vilka du får uppleva allsköns lyx och får se några av de vackraste platserna på jorden.

Ett kryssningsfartyg för lyxkryssningar i varmare vatten kan närmast liknas vid en mindre stad. Vissa av fartygen kan ta upp emot 5000 passagerare och är över 350 meter långa. Det just nu största kryssningsfartyget är Oasis of the Seas, som bjuder sina passagerare på en hel mängd överdådig lyx. Detta skepp har till exempel en minigolfbana, en linbana, en nöjespark, fyra pooler och ett casino.

Om du inte har råd att lösa en biljett till en kryssning med Oasis of the Seas behöver du dock inte misströsta. Alla kryssningsfartyg i Medelhavet och Karibien håller mycket hög standard. Du kan räkna med att ha många olika hyttklasser att välja mellan och du har normalt sett tillträde till fartygets alla nöjen oavsett vilken hytt du väljer. En sak du inte får missa när du åker på en kryssning är att stiga i land när fartyget gör stopp. Det är många som stannar kvar på fartyget och missar chansen att uppleva nya städer.

Kryssningar i Stockholms skärgård

Kryssningar i Stockholms skärgård erbjuder njutbara upptäcksresor runt Sveriges pittoreska kustregion, känd för sina tusentals öar, lugna vatten och charmiga skärgårdsöar. Skärgårdskryssningar sträcker sig från korta sightseeingturer till heldagsutflykter och ger passagerarna möjlighet att utforska till fots, besöka historiska platser och njuta av utomhusaktiviteter som paddling eller vandring. Med avgång från Stockholm får du med kryssningar som tex favoriten tusen öars kryssning upptäcka och njuta av skärgårdens naturliga skönhet och kulturella arv samtidigt som de respekterar den ekologiska rikedom du finner i skärgårdsmiljön. Oavsett om det är sommar för mildare väder eller under lugnare säsonger för en mer fridfull upplevelse, lovar en kryssning i Stockholms skärgård oförglömliga ögonblick mitt i hisnande landskap och rik historia.