Chiang Mai

I den norra delen av Thailand ligger Chiang Mai-provinsen, som är en av de allra största provinserna i landet. Hit väljer många turister att åka, främst för de många sevärdheterna som finns i området men också för den fantastiska naturen. Vackra tempel, spektakulära vattenfall och spännande utflykter är bara lite av vad Chiang Mai har att erbjuda.

Chiang Mai är huvudstaden i provinsen med samma namn. Det finns ett stort antal  spännande turistaktiviteter att uppleva i denna del av Thailand. I provinsen återfinns över 300 olika tempel och heliga platser. Området har blivit ett välkänt kulturcentrum, och är ett perfekt resmål för den som vill uppleva Thailands traditioner och kultur.

Chiang Mai har något för alla

När man känner sig färdig med tempelbesöken, finns det mycket annat att göra. Man kan exempelvis välja att åka iväg på ett trekkingäventyr, något som garanterat kommer att vara ett minne för livet. Under trekkingen får man se den thailändska naturen på nära håll. Här får man vandra bland bergen och skogarna, färdas på flotte och prova på att rida elefant. En sak som verkligen lockar med trekkingfärden är att man får ta del av det thailändska bergsfolkets liv – ett enkelt liv i symbios med naturen.

För den shoppingsugna turisten finns det många marknader att välja mellan i Chiang Mai. På nattmarknaden kan man fynda nästan allt möjligt, till otroligt låga priser. Marknaden Sunday Walking Street är stadens hantverkscentrum. Här kan man hitta vackra hantverk i form av siden och smycken, prydnader och kläder. På stadens marknader kan man även avnjuta riktigt god, traditionell thailändsk mat till mycke låga priser. Gatuköken serverar grillade kycklingspett, thaiwok, vårrullar och mycket annat gott, för bara några ynka kronor.

Chiang Mai är det ultimata resmålet för den som vill se den sanna thailändska kulturen, smaka de genuina thairätterna och uppleva det traditionella thailändska livet.