Boka hyrbil på din resa

till hyrbilar vid flygplatsAtt boka hyrbil är ett smart sätt att bli mer fri i ditt semestrande. Bilen är ju oslagbar med sin flexibilitet och med tillgång till bil kan du utforska ditt resmål på egen hand i den takt du själv önskar. Om du vill boka hyrbil kan du antingen göra det hemma innan flyget går eller på plats på destinationen. Oavsett hur du tänker kring det, finns det ett par saker du ska tänka på och kontrollera innan du skriver på hyresavtalet.

För dig som direkt vet destinationer och tider för resan kan du med fördel söka och jämföra olika biluthyrningar för att hitta mer information om hyrbilar online.

Vi på Resekatalogen vill gärna dela med oss av våra tips och rekommendationer när du bokar hyrbil på semestern. När du tar del av informationen och förstår vikten av dem kan du verkligen spara mycket pengar på din bilhyra. Ta dig god tid och begrunda tipsen så du vet vilken bil och vilka val du ska göra när du bokar bilen så har du alla chanser i världen på din resa att hitta en billig hyrbil.

Här är några tips du bör ta med dig när du bokar hyrbil på din resa.

Debitering per mil eller fria kilometer

Om du har tänkt dig att köra mycket är det klokt att välja ett hyresavtal som innebär att du har fria kilometer. Då debiteras du i stället en högre grundhyra, men i längden blir denna lösning mer ekonomiskt fördelaktig. Om du endast ska köra kortare sträckor är debitering per mil ett bättre alternativ.

Vad ingår i försäkringen?

hyra bil på din semesterDet finns standardavtal för bilhyra som i princip gäller världen över, men det finns ett antal punkter som respektive biluthyrare kan modifiera enligt egna önskemål och krav. Innan du skriver på hyresavtalet ska du vara noga med att läsa igenom avtalstexten för att se om det finns några saker att vara särskilt uppmärksam på. Du bör till exempel undersöka hur stor självrisken är vid olika skadehändelser. Är den rejält hög kan du fundera på att teckna till en tilläggsförsäkring för självriskeliminering/självriskreducering.

Kontrollera bilens skick

Det är mycket viktigt att du kontrollerar bilens skick före det att du skriver på avtalet. Eventuella repor, bucklor och andra skador ska du anmäla till hyrbilsföretaget och be att få noterade i själva avtalet. Om du inte gör det finns risken att du får betala kostnader för reparation i efterhand trots att du faktiskt inte har varit skadevållande. Se också till att kontrollera att mätarställningen stämmer överens med vad som anges i avtalet.

Flygplatsen populär station för hyrbilar

Det finns i huvudsak tre platser där man alltid, eller åtminstone nästan alltid, kan hitta en biluthyrningsfirma. Det handlar om knutpunkter för kollektivtrafik, flygplatser samt industri-/affärsområden i anslutning till större genomfarter i större städer. Biluthyrningsfirmorna tänker givetvis strategiskt. De vill finnas där det finns många människor som är på språng och kanske behöver en bil för vidare transport.

Flygplatsen är kanske den mest populära stationen för hyrbilar och det märks verkligen på utbudet. Det spelar ingen roll om du flyger till den minsta och mest avlägsna flygplatsen i världen. Du kan ändå vara säker på att du har möjlighet att hyra en bil inom fem minuter från det att du kliver av planet. Några av de största biluthyrningsfirmorna har faktiskt åtskilliga tusen stationer runt om i världen.

Hyr bil på flygplatsen

För varje större flygplats i både Sverige och Europa och i princip hela världen, kan du vända dig till minst ett par, tre olika biluthyrningsfirmor. Hertz, Avis, Sixt och Europcar är de fyra största firmorna. På flygplatserna har dessa firmor ofta sitt absolut största utbud. Det innebär att du inte behöver nöja dig med ett mindre antal standardbilar och dessutom att du har stora möjligheter att kunna boka till diverse extrautrustning och tillägg.

Om du vill hyra bil på en flygplats kan du givetvis bara promenera bort till stationen för att hyra en bil på plats. En bättre lösning är att boka i förväg. Alla biluthyrningsfirmor har bokningsformulär online genom vilka du kan boka in din önskade bil med all tänkbar extrautrustning. När du sedan kommer till stationen på flygplatsen är det bara att hämta ut din hyrbil. När du bokar i förväg kan du också passa på att jämföra utbud och priser mellan de olika biluthyrningsfirmorna. Genom detta kan du spara en hel del pengar. Dessutom kan du ofta ta del av tillfälliga erbjudanden som bara listas på nätet.