Bangkok

Bangkok har genom åren blivit ett av världens mest populära resmål. Denna spännande storstad lockar miljontals turister varje år. Bangkok erbjuder, förutom ett otroligt shoppingutbud, även många spännande sevärdheter. Skyskraporna sträcker sig upp mot himlen och hela Bangkok utstrålar en mäktig storstadskänsla.

På thailändska betyder Bangkok ”änglarnas stad”. Staden var till en början bara en liten by, och det var inte förrän under slutet av 1700-talet som Bangkok utnämndes till Thailands huvudstad. Det tog dock inte särskilt lång tid för staden att börja växa till att bli en modern storstad. Snart kom skyskraporna och köpcentrumen att växa fram i Bangkok, och staden blev ett av världens mest populära resmål.

Thailand – på nära håll

I Bangkok kan man uppleva den thailändska kulturen, på riktigt. I staden finns nämligen många sevärdheter och platser som berättar om den thailändska historien och kulturen. Här finns häftiga djurparker, såsom till exempel Ormparken, och många olika museer, som exempelvis Nationalmuseet. Vill man lära sig mer om thailändsk religion och tradition, kan man besöka det kungliga templet som är den allra heligaste platsen i Thailand. I Bangkok kan man även få se det Stora Palatset, ett helt kvarter med enastående arkitektur, samt några av de 400 tempel som finns utplacerade i staden.

Att den thailändska maten är god och smakrik behöver man knappast berätta. Thairätterna har spridit sig över hela världen, och blivit populära maträtter i många hem. De exotiska smakerna och spännande kombinationerna i den thailändska matkulturen är något som fått många att intressera sig för att åka till Thailand. I Bangkok finns det otaliga restauranger som erbjuder de populära thairätterna. Här finns även många internationella kedjor, i syfte att erbjuda ett så varierat utbud som möjligt. Om man vill smaka på genuin thailändsk mat, kan man testa de många gatuköken som finns runt om på stadens gator. För ett par ynka kronor får man en smak av Thailand, en smakupplevelse för livet.

Bra hotell i Bangkok

Bangkok är en av de mest populära städerna för turister i Asien. Flera miljoner turister besöker Bangkok varje år. Att det finns en uppsjö av olika hotell i Bangkok är därför inte så konstigt. Att hitta ett hotell i Bangkok är mycket lätt. Svårigheten ligger mer i att hitta ett bra hotell. Här får du tre tips på bra hotell i Bangkok.

lebua at State Tower

Vill du bo lyxigt i Bangkok samtidigt som du bara behöver betala ungefär vad ett standardrum kostar i Sverige ska du absolut kika lite närmare på Lebua at State Tower. Detta hotell är inhyst i skyskrapan State Tower i stadsdelen Silom vid floden Chao Phraya och har totalt 357 hotellrum i olika prisklasser. Alla rum har TV, stora och rymliga badrum och gratis trådlös internetuppkoppling. När du tröttnar på utsikten kan du koppla av i utomhuspoolen, lyfta vikter i gymmet eller ta en massage i spaavdelningen. Middag serveras i restaurangen Sirocco, som ligger på hotellets takterrass.

Pris och bokning >>

Cape House

Cape House är ett lägenhetshotell som ligger ungefär en kilometer från Pratunam-marknaden. Få hotell i Bangkok är lika uppskattade som just Cape House. Hotellet ligger etta på de flesta topplistor. En anledningen är den utmärkta servicen. En annan anledning är den stilrena designen. Hotellet är inrett i en stil som påminner inte så lite om den skandinaviska designstilen. Lägenheterna är rymliga. Badrummen är stora och fräscha. Alla lägenheter har givetvis platt-TV. Med ett relativt stort gym, en utomhuspool och en bastu kan du träna eller bara koppla av.

Pris och bokning >>

Escape at Sathorn Terrace

Reser du på en begränsad budget är Escape at Sathorn Terrace ett hotell att undersöka lite närmare. Du får inte samma bekvämligheter som på Iebua at State Tower eller Cape House, men samtidigt behöver du inte betala mer än några hundralappar för en studio eller en svit. Hotellrummen är luftkonditionerade och är utrustade med kylskåp, relativt rymliga badrum, gratis trådlöst internet och platt-TV. Skytrain-stationen Saphan Taksin ligger ett stenkast bort från hotellet.

Pris och bokning >>