Phuket

Phuket är Thailands största ö. Ön ligger i Andamansjön vid Thailands sydvästra kust. Phuket är väldigt vackert, och det är bland annat denna vackra natur som lockar miljontals turister till området varje år. Ön är väldigt bergig men är täckt av en lummig och grönskande natur som får många turister att häpna. Här finns såväl kritvita sandstränder som pulserande stadsliv. Kombinationen av stad, natur och det stora aktivitetsutbudet är några av de saker som lockar med Phuket.

Phuket omges av provinserna Phang Nga och Krabi. Medan Krabi är en perfekt plats för den som vill åka långsvansbåtar ut till paradisöarna, så har Phuket lite fler aktiviteter att erbjuda. Phuket har, förutom en vacker natur, också ett stort shoppingutbud. I Phuket Town, provinsens huvudort, kan man strosa omkring i stora köpcentrum, eller shoppa på mindre marknader. Utbudet är stort vilket gör shoppingen på Phuket mer varierande och spännande än på exempelvis Krabi. Om man hellre är sugen på att åka mellan öarna, är Krabi ett bättre alternativ. Fördelen med Phuket och Krabi, är att de ligger ganska nära varandra. Det finns alltså möjlighet att åka på en kombinationsresa där man både besöker Krabi och Phuket. På detta vis får man ut lite mer av sin semester.

Men det är inte bara Krabi som har paradisstränder och klarblått hav, utan även Phuket är känt för sina sagolika stränder. Bland dessa finns till exempel de lite större stränderna Karon Beach, Kata Beach och Patong Beach. Längre söderut finns också lite lugnare stränder såsom till exempel Nai Harn. Stränderna Mai Khao och Nai Yang är även de lite lugnare. Dessa två stränder bildar tillsammans Phukets längsta strandremsa, som är över 16 kilometer lång.

Phuket har mycket att erbjuda. Förutom roliga och fartfyllda vattenaktiviteter, kan man utforska naturen genom elefantridning eller varför inte besöka några välkända tempel i provinsen. Det finns mycket spännande att göra på Phuket – Thailands största ö.

Lyxiga hotell på Phuket i Thailand

Phuket i Thailand erbjuder mängder av olika boendetyper. Den som backpackar i Thailand väljer kanske ett lite enklare boende för att reskassan ska räcka längre. Den som reser till Thailand för att komma undan regn, rusk och snö i Sverige vill nog däremot ha ett så bekvämt och exklusivt boende som möjligt. Här är tre lyxiga hotell på Phuket i Thailand.

Banyan Tree Phuket

Vid Andamansjön, cirka 20 minuter från Phukets flygplats, ligger lyxhotellet Banyan Tree Phuket. Egentligen är det fel att benämna Banyan Tree som ett hotell. Det är mer ett mindre samhälle med ytterst påkostade och lyxiga villor. Banyan Tree är ett av de relativt få lyxhotell i Phuket som är designat enligt gammal thailändsk tradition. Arkitekturen är mycket vacker. Varje villa är inredd med klassisk thailändsk konst, med mycket vackra träsniderier. Bekvämligheterna håller högsta klass. Eller vad sägs om ett eget spa, ett stort gym, egna tennisbanor, två restauranger, två barer och ett café?

Pris och bokning >>

Moevenpick Residences Phuket

Vid Bangtao Beach på Phuket ligger Moevenpick Residences, ett hotellkomplex som bjuder på ultralyx i en härligt avkopplande atmosfär. Hotellets totalt 40 sviter har såväl vardagsrum som ett fullt utrustat kök med matplats. Vissa sviter har utsikt mot trädgården medan andra vetter mot lagunen. På restaurangen Palm Cuisine and Terrace kan man njuta av såväl traditionella thailändska rätter som en mer internationell meny. Kvällen avrundas med fördel i baren The Beach Club där utsikten över Andamansjön är magnifik.

Pris och bokning >>

Twinpalms

Ungefär 30 minuter med bil från flygplatsen i Phuket, vid Surin-stranden, ligger ett av de mest populära lyxhotellen på Phuket, Twinpalms Phuket. Såväl hotellets läge som hotellets bekvämligheter och faciliteter håller högsta klass. Här finns ett fitnesscenter, ett spa, en saltvattenspool och flera restauranger. Varje rum och svit har givetvis minibar och kabel-TV. Badrummen är utrustade med så kallade regnduschar.

Pris och bokning >>