Koh Samui

Koh Samui är en ö som ligger på Thailands östkust, i Siamviken. Denna pärla har kommit att bli ett välkänt turistmål under åren. Den kritvita, finkorniga sanden och det klarblå havet skapar tillsammans en sagolik ö att spendera semestern på. Förutom en paradismiljö finns det även många aktiviteter att aktivera sig med på ön. Här kan man såväl shoppa som festa, koppla av i solstolen och bege sig ut på äventyr. På Koh Samui är valmöjligheterna många!

Ön tillhör provinsen Surat thani. Med en area på drygt 250 kvadratkilometer, är Koh Samui Thailands tredje största ö strax efter Phuket och Koh Chang. Här finns 23 vackra stränder med klarblått hav och kritvit sand. De allra mest berömda stränderna på Koh Samui är Had Chaweng och Had Lamai. Bägge stränderna är väldigt vackra och inbjuder till såväl lata dagar i solen som spännande aktiviteter både på och under vattenytan.

Unik naturmiljö skapar stort aktivitetsutbud

Om man blir sugen på att göra något annat än att koppla av på stranden, kan man alltid prova på någon av de spännande aktiviteterna som erbjuds på Koh Samui. På ön kan man välja mellan en hel del roliga saker att göra, såsom till exempel att snorkla eller dyka. Eller, varför inte ge sig iväg på en fisketur man sent kommer glömma? Ön är även omgiven av över femtio andra vackra öar. Koh Samuis unika naturmiljö skapar många aktivitetsmöjligheter för turisten.

Om man hellre vill lära sig mer om Thailands kultur och tradition, kan man kanske besöka ett av öns tempel. När eftermiddagen närmar sig, kan man se sig omkring på någon av öns marknader. Framåt kvällen kan den partysugne njuta av ett riktigt bra uteliv med gott om liveband, barer och dansställen. Oavsett vem man är och vad man vill ha ut av sin resa, finns här något för alla.