CategoryReseblogg

Reseguide till Mallorca

Här skriver vi om Mallorca i samarbete med Interhome

Mallorca var ett av de första resmålen som erbjöds till svenska charterturister. Sedan dess har ön legat högt år efter år gällande antal svenska besökare. Till stor sannolikhet handlar den korta restiden, möjligheter till sol och bad samt stort utbud av bekvämligheter.

Sport- och fotbollsresor – Exempel från BE Resor

I samarbete med BE Resor

En sport- eller fotbollsresa innefattar oftast både resa, boende och biljetter till ett specifikt idrottsevenemang. En av de stora svenska återförsäljarna av dessa resor är BE Resor. Genom att se på deras utbud ges även tydliga exempel på vad man kan förvänta sig under en sådan resa.

Resesparande och buffert till resan

I samarbete med Bank24

Målet är att drömresan ska bli av om 12 månader. Resmål, resesällskap och utflykter är bestämda. Nu är det bara pengarna som saknas. Hur skapas ett effektivt resesparande och en buffert som kan användas i samband med resan?

Få mer tid till resor

Semestern är kort och det kan vara irriterande att lägga dyrbar tid på onödigt krångel och förseningar. Bor du i Stockholm kan följande tips skapa en smidigare semesterresa.

Ha koll på trafiken

Trafiken.nu visas samtliga vägarbeten och nyheter publiceras snabbt kring ändringar som påverkar trafiken. Här kan man både läsa om aktuella störningar och kommande störningar. Appen rekommenderas för att lättare få översikt när man är ute med bilen.

Kolla alltid in appen innan du åker iväg för att inte fastna i någon lång bilkö. Dessutom kan du lättare planera resrutten.

Även Stockholms Lokaltrafiks app är ”ett måste” för dig som ska ut och resa. Önskas inte appen laddas hem hittas samma information på sl.se. Här kan du planera din resa, hitta trafikstörningar och läsa aktuella nyheter kring kollektivtrafiken i Stockholm.

Ska du resa med cykel, hund eller stora bagage? Läs på sidan vad som gäller så du inte blir stoppad när du ska kliva på.

Förenkla flytten

Ska du använda semesterdagarna till att flytta från eller till Stockholm? Se till att packa i god tid och kolla vad det kostar att anlita en flyttfirma och städföretag för flyttstädning. I och med att rut-avdraget även gäller flytt är priset idag 50% lägre än tidigare.

Flyttdagen kan förenklas avsevärt genom att ett städföretag tar hand om flyttstädningen. Du kan därmed packa och flytta utan att behöva åka tillbaka till bostaden för att genomföra flyttstädningen själv. Dessutom kan det vara stressigt att hinna med det samma dag som utflyttning, inflyttning och byte av nycklar ska ske.

Med en prispressad marknad är det billigt att köpa flyttstädning i Stockholm. Men ta alltid in offerter från flera städföretag. Bor du i utkanten av Stockholm kan du även ta in offert på flyttstädning från städföretag i närliggande städer. Kanske kan de åka från Uppsala för att utföra städningen.

Det kan löna sig med hyrbil på resan

I samarbete med Billigastebilförsäkringen.nu

Att resa med bil på semestern är härligt då du upptäcker landskapet på ett helt annat sätt. Kanske har du planer i sommar på att åka till ett visst semestermål, eller att själva resan och färden är målet, kanske planerar du att under semester besöka släkt och bekanta som bor långt borta.

Att resa till London

London är, och har under lång tid, varit ett av de mest populära besöksmålen bland svenskar. Det är enkelt att ta sig hit, det ligger relativt nära och har bland annat shopping, fotboll och ett krogliv som lockar många. Att hitta resor är enkelt, det är lätt att hitta flyg till London som passar dig.

Natal i Brasilien reseguide

Ponta Negra i Natal

Natal kallas ofta för solens stad och anledningen är solklar – staden ligger nästan precis på ekvatorn och bjuder på sol och värme året runt. Natal har faktiskt närmare 300 soldagar per år, vilket är minst sagt unikt. Att dagarna är solsäkra i och omkring staden är ett stort skäl att resa på semester till Natal. Ett annat skäl att semestra i Natal är det utmärkta nöjeslivet och de goda shoppingmöjligheterna.

Sista minuten resor

Sista minuten resor är för dig som kan resa med kort varsel. Ofta kan du boka en sistaminuten resa ända fram till avgång. Det är viktigt för researrangören att fylla flygstolarna. Därför säljs osålda platser ofta till mycket låga priser och med lite is i magen kan du göra klipp.

Oftast är det ospecificerat boende som gäller, men du kan även hitta sistaminuten resor med namngivet hotell eller ”endast flyg”. Du kan ofta lägga till vissa garantier till ditt ospecificerade boende mot extra betalning. Researrangören är ofta noga med att framhålla att ”ospecificerat boende” inte är en rabatterad utförsäljning av ordinarie katalogutbud, men faktum är att researrangören ofta har bokat in ett visst antal hotellrum långt i förväg på de ordinarie hotellen som de ändå måste betala, och därför är det inte ovanligt att du ändå hamnar på ett hotell som ingår i ordinarie utbud. Samtidigt måste förstås arrangören i sina villkor gardera sig för undantagen. Du får därför vara beredd på att hamna på ett hotell som är betydligt sämre. Ibland har man tur, ibland otur. Det är en del av charmen med resor i sista minuten.

Packa rätt inför resan

Packa inte för mycket på resan. Förmodligen kommer du att shoppa mer än du planerat och gräma dig över att du får betala övervikt för att du bär med digen massa överflödiga kläder hem. Men missa inte heller att packa de viktiga detaljerna.

  • Ska du ut på tur under resan? Då bör du ha med dig en ryggsäck. Den ska vara bekväm att bära och den ska hålla bra. Det är förunderligt hur billiga ryggsäckar kan gå sönder snabbt. För flygresan kan du använda ryggsäcken som handbagage. Kolla på biljetten eller med researrangören hur stort handbagaget får vara. I handbagaget packar du sådant som du behöver komma åt under flygresan samt kamera och annat stöldbegärligt gods. Observera de reglera för handbagage.
  • En hård resväska bevarar pressvecken och skyddar dina saker bättre än en mjuk. Tänk på souvenirerna du kommer att köpa. Men hårda väskor kan vara tunga. Skaffa en lätt och stadig väska.
  • Lås inte väskan! Om tullmyndigheterna vill öppna din väska så måste dom bryta upp den. Använd ett bagageband eller ett par varv pakettejp över låset för att förhindra att den öppnas under bagagehanteringen.
  • En unik och iögonfallande färgmärkning hjälper dig att identifiera just din väska under resan.
  • Packa alltid din väska själv och ta inte med någon annans saker eller paket i din väska. Använder du mediciner så bör du ha med dig receptet. Mediciner och annat som är viktigt att komma åt ska du packa i handbagaget, utifall att incheckat bagage blir försenat eller kommer bort. Men se till att du observerar regler för handbagage.
  • Läs på biljetten eller kolla med flygbolaget/researrangören vad som får fraktas i handbagaget. Vanligen får inga vassa föremål finnas där, exempelvis nagelsax eller nagelfil i metall. Lägg sådant i resväskan för incheckning.
  • Packa kläder som är lätta att tvätta och torka.
  • Skor ska vara bekväma och väl ingångna.
  • Ta med Compeed mot skavsår. Värktabletter och Imodium är en annan självklarhet som lätt kan glömmas bort. Någon form av handtvätt är ovärderligt ibland. För hudvård finns speciella små reseförpackningar. Solskydd finns ofta att köpa på resmålet men det är billigare att köpa solskydd innan resan.
  • Ta med extra passfoton. Scanna in pass, visum, flygbiljetter och resecheckar och spara som bilder som du sedan mejlar till dig själv. På så sätt kan du alltid få fram kopior även om du skulle tappa allt annat.