Kreditkort för resande

betala med kreditkort
Bild från FreeDigitalPhotos

Pengar, pass och (p)iljetter är tre saker du inte får glömma när du reser utomlands. Men, det är faktiskt på många sätt mer klokt att ta med sig ”pengar” i form av ett kreditkort när du beger dig utanför Sveriges gränser. Dessutom får du en mängd fördelar genom att betala själva resan med ett kreditkort. Här presenteras en rad fördelar med kreditkort du kan dra nytta av när du är ute och reser.

Reseförsäkring genom kreditkort

I princip alla kortföretag ger dig en kompletterande reseförsäkring om du betalar hela eller åtminstone merparten av resans pris med kreditkort. Reseförsäkringen är kostnadsfri och gäller bland annat sänkta självrisker, ersättning vid borttappat bagage, med mera. En del kreditkortsföretag går till och med så långt att de ger dig och de eventuella familjemedlemmar du reser med en olycksfallsförsäkring för resan.

Bonus på inköp

Med många kreditkort får du bonuspoäng på dina inköp och ofta spelar det ingen roll i vilket land du gör dina inköp. Om du äter på restaurang på en taverna i Portugal eller hyr bil i Italien kan du alltså tillgodoräkna dig poäng som du sedan kan använda hemma i Sverige.

Specificerad faktura

Genom att använda kreditkortet på resan kan du få detaljerade uppgifter om exakt hur mycket resan kostade – detta eftersom du får alla utgifter specificerade på en faktura.

Kreditsäkerhet

Att använda kreditkort under resan är faktiskt betydligt säkrare än att använda kontanter. Det har att göra med att du snabbt kan spärra ditt kreditkort och även få ett nytt kort utfärdat mycket snabbt i den händelse att du skulle förlägga kortet eller att kortet blir stulet. Förlorar du dina kontanter har du inget skydd över huvud taget.

Kredit – låna av dig själv

Om du har en förutbestämd budget för resan kan du löpa risken att stå utan pengar om något oförutsett skulle hända. Med ett kreditkort kan du låna av dig själv om du ställs inför oväntade utgifter. Det är bara kreditgränsen som sätter taket för vilka utgifter du kan betala med ditt kreditkort.