Fördelar med kreditkort för resande

 

Plånbok med kreditkort
Ladda plånboken med bra kreditkort för resan

Pengar, pass och (p)iljetter är tre saker du inte får glömma när du reser utomlands. Men, det är faktiskt på många sätt mer klokt att ta med sig ”pengar” i form av ett kreditkort när du beger dig utanför Sveriges gränser. Dessutom får du en mängd fördelar genom att betala själva resan med ett kreditkort. Här presenteras en rad fördelar med kreditkort du kan dra nytta av när du är ute och reser.

5 Fördelar med kreditkort du kan dra nytta av när du är ute och reser:

Resande kan dra nytta av kreditkort på flera sätt. Här är några fördelar du kan få när du använder kreditkort under dina resor:

Reseförsäkring genom kreditkort: När du använder ditt kreditkort för att betala för en resa, aktiverar du vanligtvis en kompletterande reseförsäkring. Detta är en värdefull förmån eftersom det ger dig extra trygghet under din resa. Reseförsäkringen kan täcka en rad situationer, inklusive sjukdom eller skada under resan, förseningar, förlorat eller stulet bagage, och till och med avbokade resor. Dessutom kan vissa kreditkort erbjuda olycksfallsförsäkringar som täcker dig och dina medresenärer.

Bonus på inköp: Många kreditkort erbjuder bonuspoäng eller cashback på dina köp. Detta innebär att varje gång du använder ditt kreditkort, oavsett om det är för att köpa souvenirer, äta på restauranger, eller boka hotell, tjänar du belöningar. Dessa belöningar kan variera från resekuponger till rabatter och kan ofta användas för framtida resor eller andra inköp.

Specificerad faktura: En annan fördel med att använda kreditkort under resan är att du får en detaljerad faktura. Denna faktura listar alla dina transaktioner, inklusive datum, belopp och platser där du använde kortet. Detta gör det enkelt att ha översikt över dina utgifter och kan vara till hjälp för din bokföring eller för att säkerställa att inga obehöriga transaktioner har ägt rum.

Kreditsäkerhet: Kreditkort erbjuder hög säkerhet under resor. Om du förlorar ditt kreditkort eller om det blir stulet, kan du snabbt rapportera det till ditt kreditkortsföretag och få det spärrat. Detta förhindrar obehöriga transaktioner. Dessutom kan de utfärda ett nytt kort till dig omedelbart, oavsett var du befinner dig i världen. Om du däremot förlorar kontanter finns det sällan något sätt att återfå dem.

Kredit – låna av dig själv: När du reser kan oväntade kostnader uppstå. Med ett kreditkort har du en ekonomisk buffert tillgänglig. Du kan använda kortet för att täcka dessa kostnader och betala tillbaka beloppet senare när det är mer bekvämt för dig. Kom ihåg att det är viktigt att hålla sig inom din kreditgräns och att ha en plan för att betala tillbaka eventuell skuld. Men kreditkort ger dig flexibilitet att hantera ekonomiska situationer som kan uppstå under din resa.

Så här hittar du de bästa cashback- och bonuserbjudandena på kreditkort för resor:

 1. Förstå dina resbehov: Börja med att utvärdera dina resvanor. Reser du ofta, inrikes eller internationellt? Föredrar du att bo på hotell, flyga eller använda andra transportmedel? Att känna till dina resepreferenser hjälper dig att välja ett kreditkort som passar dina behov.
 2. Jämför olika  resekreditkort: Det finns olika typer av resekreditkort, var och en med olika belöningar och förmåner. Dessa inkluderar flygbolagskreditkort, hotellkreditkort, allmänna resebelöningskort och mer. Forska om de alternativ som finns på marknaden.
 3. Jämför bonusprogram: Titta på belöningsprogrammen som erbjuds av olika kreditkort. Observera följande faktorer:
  • Cashback-procent: Vissa kort erbjuder en fast cashback-sats på alla köp, medan andra erbjuder högre cashback-satser för specifika kategorier som resor, mat eller bensin.
  • Poäng eller Miles: Vissa kort erbjuder belöningar i form av poäng eller miles som kan användas för resekostnader.
  • rewardbonusar: Många resekreditkort erbjuder lukrativa rewardbonusar, som kan inkludera en betydande mängd cashback eller bonuspoäng efter att du har uppnått en viss utgiftsnivå under de första månaderna.
 4. Årsavgifter: Överväg de årliga avgifterna för kortet. Även om vissa resekort har årsavgifter erbjuder de ofta generösare belöningar och förmåner. Beräkna om de belöningar du kommer att tjäna uppväger årsavgiften.
 5. Avgifter för utlandsbetalningar och valutapåslag: Om du planerar att använda kortet för internationell resa, kontrollera om det har avgifter för utlandsbetalningar. Kort som inte har dessa avgifter är bättre anpassde för resenären. Finns det en växlingsavgift när du handlar i utländska valutor? Ofta är det runt 1-2% men de bästa resekorten är utan valutapåslag.
 6. Ytterligare förmåner och fördelar: Titta efter ytterligare förmåner som tillgång till flygplatslounger, reseförsäkring, krediter på rese-relaterade utgifter och andra förmåner som kan förbättra din reseupplevelse.
 7. Läs detaljerna noga: Granska noggrant kortets villkor, inklusive processen för att lösa in belöningar, eventuella blackout-datum och begränsningar.
 8. Krav på kreditbetyg: Säkerställ att du uppfyller kraven för kreditbetyg för det kort du är intresserad av. Vissa resekort kan ha högre tröskelvärden för kreditbetyg.
 9. Ansök om kortet: När du har valt ett kort som överensstämmer med dina resepreferenser och spenderingsvanor, ansök om det. Var beredd att lämna information om din inkomst och ekonomiska historik under ansökningsprocessen.
 10. Använd kortet strategiskt: För att maximera cashback eller belöningar, använd kortet för berättigade inköp såsom resekostnader, restaurangbesök och andra bonuskategorier. Betala din saldo i sin helhet varje månad för att undvika räntekostnader.
 11. Kolla dina bonusar: Håll koll på din cashback eller poäng som du tjänar och de möjliga sätten att lösa in dem. Se till att lösa in dina belöningar för maximalt värde.
 12. Granska och justera årligen: Kreditkortserbjudanden kan förändras, så det är en bra praxis att granska dina kreditkort årligen för att säkerställa att de fortfarande uppfyller dina behov. Du kan hitta bättre erbjudanden eller andra kort som bättre passar dina utvecklande resevanor.

Kom ihåg att det bästa kreditkortet för resebelöningar varierar från person till person, beroende på individuella preferenser och spenderingsvanor. Det är viktigt att välja ett kort som ger värde och förmåner som överensstämmer med dina unika resemål.