Betting på internationella turneringar

För den sportintresserade finns det inget bättre än att se sitt favoritlag på plats, därför är sportresor ett nöje för många. Men på grund av brist på både tid och pengar är det inte alltid möjligt att ta sig runt världen för att besöka olika sportevenemang. Då kan man istället följa matcher och turneringar hemifrån och istället satsa på betting. Här går vi igenom hur du bettar på turneringar och matcher både på hemmaplan och ute i världen – och hur du maximerar dina vinster.

Sportsbetting är ett stort nöje bland svenskar och är egentligen en typ av vadslagning. Inför en match eller turnering ska man försöka förutse olika resultat, såsom antal gjorda mål, främsta målskytt eller vinnande lag. Utifrån sannolikheten för ett visst resultat bildas ett odds, och det är oddset som avgör hur mycket du vinner. I Sverige är det vanligast med fotbollsbetting och spel på hästar, främst trav. För att hålla koll på dagens speltips är det bäst att läsa på i förväg om vilka matcher som ska genomföras och vilka förutsättningar de olika lagen har inför sina matcher.

Golf är en sport som spelas av många svenskar, men också populär inom sportsbetting.

Foto: Shutterstock

https://www.shutterstock.com/sv/image-photo/thai-young-man-golf-player-action-336065696

Betting på golf

Många personer har sitt intresse i andra sporter än fotboll och trav, och vill lägga sina bettingslantar där. Golf är exempelvis en sport som lockar många svenskar, då nästan var 20:e svensk spelar sporten på sin fritid och i och med systemet med handikapp kan personer på helt olika nivåer mötas i en spelrunda, och man kan tävla genom hela livet. Dock genomförs inga inhemska svenska golfturneringar och inom golf finns inga ligor till skillnad från i andra sporter, utan proffsspelare spelar i olika internationella turneringar världen över. De största turneringarna och cuperna är US Open, US Masters, Ryder Cup, US PGA Championship och The Open Championship. Det finns även bolagssponsrade turneringar såsom Nordea Masters, Porsche European Open och BMW SA Open.

Du kan genomföra betting på alla ovanstående turneringar, men då golf är en komplex sport är det inte fel att besöka olika golfsajter och lyssna på experter i förväg, för att få mer kött på benen. Man kan välja mellan ordinarie betting, eller livebetting, vilket innebär att man lägger bud i realtid utifrån hur spelet eller turneringen utvecklar sig. På de flesta stora svenska bettingsajter kan du betta på golfturneringar. Men se till att du spelar på en svensk spelsajt med licens, så du inte råkar ut för bedrägerier av olika slag.

De internationella tennisturneringarna, såsom denna i Melbourne, lockar storpublik. Foto:
Shutterstock
https://www.shutterstock.com/sv/image-photo/melbourne-january-27-crowd-t-rod-126308624

Tennis populärt världen över

En annan älskad internationell sport är tennis. I Sverige är tennis den tredje mest populära sporten att titta på efter fotboll och ishockey, och naturligtvis finns det dessutom ett intresse att betta på tennismatcher. Precis som golf är tennisspelandet upplagt kring olika internationella turneringar. De största är Australian Open som genomförs i Melbourne Australien i januari, Franska Öppna som spelas i Paris i maj/juni, Wimbledonmästerskapen i London som spelas i juni/juli och US Open i New York i augusti/september. Om samma spelare vinner alla dessa fyra turneringar gör han en Grand Slam, vilket så klart är oerhört eftertraktat. Vanligast är att betta på vinnare i de olika matcherna eller vem som vinner hela turneringen. Den som inte är så insatt i sporten och dess olika turneringar kan istället betta på världsrankingen, alltså på enskilda spelares resultat under en viss säsong. När man lärt sig mer om vissa spelare och deras specialiteter är det lättare att ge sig in på vinnarspel och spel på exempelvis sets eller games. Tennis-betting kan genomföras på de flesta svenska bettingsajter.

Så maximerar du dina vinster

Sportbetting är inget turspel, såsom rysk roulette. Här handlar det om att ligga steget före och lära sig sporten man vill betta på, för att stärka sina vinnarodds. Här kommer några tips på hur du kan öka dina vinstchanser.

 1. Lär dig grunderna inom betting
  Ta reda på vilken bettingsajt är bäst för den sport du vill spela på och hur de sätter sina spelarodds. Kolla även vilka välkomstbonusar de olika spelbolagen erbjuder.
 2. Lär dig sporten du vill spela på
  Innan du kan genomföra smarta bettingstrategier är det viktigt att du kan grunderna inom de olika sporterna du vill spela på och även vad spelbolaget har för regler. Vad händer exempelvis om laget du satsat på vinner, men på straffar?
 3. Lyssna på experter
  Du kanske känner att du vet en hel del om sporten du vill betta på, men det hindrar dig inte från att ta in experthjälp. Numera har du tillgång till olika personer med expertkunskap bara ett klick bort, för att få de färskaste speltipsen.
 4. Håll känslorna utanför
  Det kan vara frestande att spela på sitt favoritlag, men det är sällan en bra idé. Ofta har man lite väl grandiosa tankar om älsklingslaget, och har lätt en övertro på dess vinstchanser. Dessutom blir en förlust extra jobbig om man dessutom förlorar pengar.
 5. För statistik över ditt spelande
  Om du vill bli en expert på sportbetting är det bra att föra statistik över dina insatser över tid, för att se hur mycket pengar du spenderar och hur stora dina vinster varit. Du får dessutom en bra överblick på vilka dina styrkor och svagheter inom betting är, för att över tid bli vassare på att avgöra var du bör satsa dina slantar.