Storbritannien

Även om London utan tvekan är det mest populära resmålet i såväl England som hela Storbritannien så finns det mycket mer att se i landet för den lite mer engagerade resenären. Här tar vi kortfattat upp några av de viktigare städerna och platserna. Sidan uppdateras då och då så titta gärna tillbaka senare eller tipsa oss om platser som vi inte skrivit om och som du tycker förtjänar en plats här.

Brighton

Kuststaden Brighton i södra England är en av de populäraste bad- och partystäderna i hela England. Varje år kommer hit 8 miljoner turister vilket kan jämföras mot stadens befolkning på omkring 150 000 invånare. Majoriteten av dessa turister kommer dessutom hit endast under sommarmånaderna som är mycket intensiva för stadens turistindustri. Förutom turister så kommer också en hel del ungdomar hit på språkresor som även arrangeras från Sverige av flera olika företag.

Läs mer i reseguiden till Brighton

Liverpool

Liverpool är en av Englands och Storbritanniens största städer. Den är kanske inte så känd för historiska minnesmärken eller andra traditionella turistattraktioner men är ändå värd ett besök för den genuint engelska atmosfären som genomsyrar hela staden. Till Liverpool reser man kanske framför allt om man har ett stort fotbollsintresse men det finns även gott om engelska pubar och restauranger.

Edinburgh

Edinburgh ligger i Skottland och är en stad som absolut bör besökas om man är historieintresserad. Här finns ett imponerande kungligt palats, den välbevarade borgen Edinburgh Castle, en vacker botanisk trädgård och flera andra estetiskt tilltalande minnesmärken från många århundraden av den brittiska historien. Man bör även om möjligt ta sig uppför någon av kullarna i staden för att njuta av en storslagen utsikt. Var försiktig dock för det finns inte alltid något fallskydd. Ryan Air flyger direkt till Edinburgh och man kan ganska enkelt ta sig till grannstaden Glasgow med tåg eller buss.

Skottlands öar och kullar

Även om både Glasgow och Edinburgh är väl värda ett besök så är kanske Skottland mest förknippat med det gröna och kulliga landskapet. Att vandra genom landsbygden en vecka eller bo på vandrarhem och besöka småstäderna är en upplevelse man inte glömmer i första taget, Skottland är perfekt mål för bröllopsresan faktiskt. Det finns även flera välbevarade slott att besöka på vägen. En annan mycket speciell upplevelse är att besöka några av de karga öarna utanför norra Skottlands kust, till exempel Orkney- eller Shetlandsöarna. Hit kom de nordiska vikingarna under sina långa upptäcktsresor.

Storbritannien

Brighton reseguide

Reseguiden till staden Brighton på Englands sydkust. Kustläget och närheten till kontinenten har gjort platsen till en av Englands viktigaste turistorter. Brighton ligger på Englands sydkust och bildar en sammanhängande stad tillsammans med grannen Hove under namnet “Brighton and Hove”. En befolkning jämförbar med Linköping i storlek möter varje år åtta miljoner turister. Vi tyckte […]

Read More
Storbritannien

London reseguide

Många känner London enbart som Englands huvudstad. London har däremot väldigt mycket att ge och är ett självklart resmål för alla som inte ännu har upplevt staden. Faktum är att London inte bara är Englands huvudstad utan hela Storbritanniens huvudstad. Stadens namn är egentligen bara en förkortning på namnet staden hade från början, nämligen ”Londinium”. […]

Read More
Boka Hotell guide
Storbritannien

Hotell i London

Här hittar du olika hotell i London vi på Resekatalogen rekommenderar. Läs och hitta de bästa och billigaste hotellen i London som passar dig bäst.

Read More