Hua Hin

Hua Hin är Thailands äldsta semesterort. Här har thailändarna spenderat sina semestrar i många år, och med tiden har staden också blivit ett allt populärare alternativ för svenska turister. Staden ligger belägen på Thailands östkust, och har närhet till såväl huvudstaden Bangkok som till vackra sandstränder.

Hua Hin – thailändarnas val av semesterort

Hua Hin är kungen och drottningens residensort, något som gjort staden mer välorganiserad än andra städer i Thailand. Thailändarna själva har under lång tid haft Hua Hin som en favoritplats för sina semestrar. De senaste åren har staden även blivit ett paradis för många svenskar. Det är det stora utbudet av aktiviteter, i kombination med den vackra naturen, som lockar fler och fler svenska turister till Hua Hin.

Avkoppling, nöje och kvalitetstid – varje dag

I Hua Hin kan man uppleva ett underbart sommarklimat, året runt. Man kan ta en morgonpromenad på den kilometerlånga, kritvita sandstranden, eller bara ligga och läsa en spännande bok i skuggan. Man kan ta det helt lugnt och slappna av till vågornas brus. När eftermiddagen närmar sig kan man åka in till det nybyggda shoppingcentrumet för att äta god mat och strosa omkring bland de många butikerna som finns. Eller, varför inte bowla tillsammans med familjen för att sedan gå på bio?

Pulserande storstad eller otrolig natur

Det finns väldigt mycket att göra i Hua Hin. Om man mot förmodan tröttnar på stranden och shoppingcentrumet, kan man åka iväg på lite längre utflykter. Från Hua Hin är det inte särskilt långt till Thailands huvudstad Bangkok. Här kan man övernatta en natt eller två, och uppleva ett riktigt storstadsliv med ett enormt shopping- och restaurangutbud. Vill man hellre uppleva Thailands rika natur, kan man prova på att snorkla eller dyka bland de fantastiska korallrev som finns i närheten. Eller varför inte besöka Thailands stora nationalpark? Det finns något för alla i Hua Hin, oavsett vem man är och vad man söker.