Pattaya i Thailand reseguide

Pattaya är ett av de mest välbesökta resmålen i Thailand. Hit kommer miljontals turister varje år för att spendera sin semester. Staden har ett väldigt stort utbud av aktiviteter och nöjen som lockar både barnfamiljer och backpackers. Pattaya ligger bara två timmars bilfärd från huvudstaden Bangkok, något som gör staden till ett mycket lättillgängligt resmål.

Fartfyllda vattenäventyr

Kuststaden Pattaya har ett stort aktivitetsutbud. Här finns fina stränder, såsom till exempel Jomtien Beach och Pattaya Beach. På de långa finkorniga sandstränderna spenderar många turister sina dagar. Här erbjuds självklart många aktiviteter som till exempel fartfylld jetski- och vattenskidåkning. Pattaya har även många bra platser för dykning, för den som vill se vackra koraller och exotiska fiskar.

Ett världsberömt nattliv

Efter en heldag på stranden kan man bege sig till hotellet och duscha av sig lite och kanske ta en tupplur. Sedan väntar många roliga aktiviteter i Pattaya. Staden är bland annat känt för sitt nattliv, som i princip aldrig tar slut. Här är festerna otaliga och evenemangen avlöser varandra. Om man är ute efter att uppleva en riktig partynatt, så är Pattaya det rätta stället att vara på.

Rik kultur och vacker natur

Är man hellre sugen på att uppleva den thailändska kulturen och naturen, så kan Pattaya även erbjuda sina besökare detta. I staden finns till exempel flertalet tempel och monument som vittnar om stadens spännande historia. Här finns bland andra Sanctuary of Truth, en magnifik träkonstruktion med en otrolig historia bakom sig. I Pattaya kan man även uppleva den slående vackra thailändska naturen. Här finns vackra öar med klarblått hav och kritvita sandstränder, otroliga korallrev och färggranna fiskar.

Pattaya är ett av Thailands mest populära resmål, och ser man till stadens enorma utbud är det inte så konstigt att förstå varför miljontals turister väljer att resa till Pattaya varje år.