Krabi reseguide

Det finns många vackra områden värda att besöka i Thailand, och Krabi är en av dessa. Krabi-området ligger beläget på Thailands västkust. Området är populärt såväl för turister som för den inhemska befolkningen. Hit kommer hundratusentals turister varje år för att uppleva den otroligt fina naturen. Här finns de omtalade kalkstensbergen, som sträcker sig rakt upp mot skyarna, samt mängder av soldränkta sandstränder. Krabi är omgiven av många populära öar, vilket gör provinsen till ett självklart val för den som vill upptäcka en del av Thailands skärgård.

Det finns alltid något att göra i Krabi. Om man inte sitter på en långsvansbåt på väg ut till någon sagolik ö, så strosar man omkring på någon marknad eller äter en god thailändsk maträtt. För den som vill unna sig avslappning går det att få skön thailändsk massage lite överallt i Krabi. Om man hellre vill åka ut på en spännande utflykt, finns det möjlighet att göra även det. Krabi-provinsen är nämligen omgiven av ungefär 150 vackra öar. Här kan man besöka några av Thailands mest välkända öar, bland andra Koh Lanta och Koh Phi Phi.

Thailands mest populära öar

Koh Lanta är den största ön i provinsen. Hit åker många svenska turister varje år för att koppla av på stranden och bara njuta av värmen. Koh Lanta ligger långt bort ifrån omvärlden och präglas av det otroliga lugnet som ligger över ön. De kritvita sandstränderna är kilometerlånga och det turkosljusa havet lockar till flera svalkande dopp. Phi Phi-öarna sägs vara Thailands vackraste öar, med otroliga naturomgivningar och ett kristallklart vatten. Här är semesterlivet precis som på film; sagolikt och magiskt, spännande och nytt.

Många turister väljer att åka till just Krabi för att området erbjuder så många möjligheter. Det går fort och smidigt att åka ut till de olika öarna, och man får uppleva Thailands vackra natur på nära håll.