London Eye

EDF Energy London Eye är ett samarbete mellan EDF Energy och London Eye. Samarbetet kom till nu inför sommar OS i London 2012. Det var energibolaget EDF Energy som tog initiativet till att starta ett samarbete för att uppmärksamma deras vision – en stad som är hängiven till renare liv med mindre koldioxidutsläpp.

Vad är London Eye

London Eye är ett fantastiskt stort pariserhjul som skapades för att fira millennieskiftet år 2000. Är du på hjulets topp kan du se hela 40 kilometer åt alla väderstreck. När du tar en tur i London Eye befinner du dig som högst 135 meter över havet. För att bygga denna gigant gick det åt 1700 ton stål. Det var även mycket arbete kring vissa av delarna som var för stora för att tillverkas. Dessa fick byggas i åtta delar och sedan monteras ihop på plats. Hela bygget stod klart nyårsafton år 1999 men attraktionen kunde tyvärr inte öppnas förrän tre månader senare på grund av tekniska svårigheter.

Hela hjulet består av 32 korgar, eller gondoler som de heter. Varje gondol tar 25 personer. Detta gör att på en dag hinner London Eye lyfta runt 15000 personer. Varje tur i pariserhjulet tar nämligen en halvtimma.

EFD Energy

EFD Energy är ett bolag som ingår många olika samarbeten med olika välgörenhetsorganisationer och verkligen jobbar med sponsring för att få ut budskapet om en renare och mer miljövänlig livsstil. Detta gör att EDF Energy/London Eye-samarbetet ligger helt rätt i både tid och verksamhet. De sponsrar även en rad andra projekt som främjar renare energi.