Washington DC Reseguide

washington dcAtt resa till USA är något som blivit mer och mer populärt bland oss svenskar de senaste åren. Tidigare var den amerikanska dollarn rätt svag även mot svenska kronan, men den trenden har vänt och de senaste årens starka utveckling i dollarkursen i kombination med negativ kronutveckling har inte avskräckt resenärer från att resa till USA. Att flygkommunikationerna ständigt blir bättre är en annan. De flesta som har gjort en weekend-resa till USA de senaste åren har haft siktet inställt på The Big Apple, New York, men på sistone har en del besökare även upptäckt en del av de andra storstäderna på den amerikanska östkusten. Huvudstaden Washington är en av dessa.

Washington är inte den största staden i USA, men den är USA:s vagga. Det var i Washington som The Founding Fathers drog upp riktlinjerna för det amerikanska styrelseskicket och det var här som republiken USA grundades. Staden är till och med uppkallad efter USA:s första president, George Washington. Idag kan du som besökare till Washington se bevis på stadens betydelse för USA i vart och vartannat gathörn. Statyer och minnesmärken finns utplacerade lite här och var. Vill du se många sevärdheter på en gång kan du bege dig till National Mall, ett område som sträcker sig från Vita Huset till Jefferson Memorial. Här finns till exempel den 170 meter höga obelisken Washington Monument och Lincoln Memorial.

I direkt anslutning till National Mall ligger museiområdet Smithsonian – ett av världens mest berömda museer. Här finns allt för dig som är historieintresserad. Det sägs att det finns närmare 150 miljoner objekt att beskåda i museets alla avdelningar. I anslutning till museet ligger även ett Zoo, som förmodligen kommer att uppskattas av barnen.

Givetvis bjuder Washington även på annat än museer och gamla monument. Shoppingen är utmärkt, särskilt i den sprudlande stadsdelen Georgetown. Här finns inte en skyskrapa så långt ögat når. I stället är gatorna kantade av låga, pittoreska hus med butiker och restauranger.

Lyxiga hotell i Washington

st-regis-hotel-washington

Det saknas inte direkt möjligheter att ta in på ett riktigt lyxigt hotell i Washington. Som USA:s huvudstad har Washington en mängd lyxiga hotell som riktar sig till såväl diplomater, affärsmän och politiker från hela världen. Om du vill frottera dig med gräddan av världens dignitärer samtidigt som du får en hotellupplevelse av toppklass kan du välja något av de tre lyxiga hotell i Washington du ser nedan.

St Regis Hotel Washington

Om det vore möjligt att ge ett hotell fler än fem stjärnor skulle St Regis Hotel i Washington ligga bra till för en extra stjärna. Det finns inget med det här hotellet som inte fullkomligt osar superlyx och exklusivitet. På hotellet, som öppnades 1926, har tusentals världskändisar bott genom åren. Vart och ett av de 175 hotellrummen är utrustat med all tänkbar lyx. Bar, restaurang och gym finns givetvis på hotellet. För en extra kostnad kan du få tillgång till en personlig butler. En välfylld minibar och mängder av exklusiva gratisprodukter från Reméde är standard.

Till bokningen >>

Willard InterContinental Washington

Willard InterContinental är ett av de mest populära lyxhotellen i Washington. Hotellets läge, bara några stenkast från Vita Huset, är en bidragande orsak. Att hotellet även har ett eget spa och ett fitnesscenter är en annan. Restaurangen/baren Café du Parc är en upplevelse i sig. Här serveras traditionell fransk mat i en miljö som är helt fantastisk. Personalen kan stå till tjänst med vilka önskemål du än har, men du kommer förmodligen vara helnöjd med din vistelse på Willard InterContinental från det att du kliver innanför entrédörrarna.

Till bokningen >>

The Jefferson Hotel

Thomas Jefferson var en av grundarna till USA. Han var också landets tredje president. Det är därför inte så konstigt att han har fått ett hotell i Washington uppkallat efter sig. The Jefferson Hotel är ett boutiquehotell beläget ungefär tio minuter till fots från Vita Huset. Här finns ett dygnet-runt-öppet gym och inte mindre än tre restauranger/barer. Vart och ett av de 99 hotellrummen är exklusivt designade och utrustade med allsköns lyx.

Till bokningen >>

Sevärdheter i Washington DC

Memorial Washington DC

Vissa städer i världen har fler sevärdheter än andra. USA:s huvudstad Washington är en av dessa. Oavsett om du har läst Dan Browns bästsäljare Den förlorade symbolen eller inte har du säkert en viss kännedom om att Washington fullkomligt kryllar av sevärdheter. Här är fem sevärdheter du inte får missa vid ett besök till huvudstaden.

Smithsonian

Smithsonian är ett av de största och mest berömda museerna i världen. Här finns fantastiska samlingar, inte bara från det moderna USA (1789 och framåt), utan även från äldre kulturer. Konstskatterna är för många för att räkna. Ett besök i den naturhistoriska delen och på National Air and Space Museum kan rekommenderas lite extra.

Nationalmonumenten vid National Mall

Nationalmonumenten i Washington är många. Lyckligtvis ligger många av monumenten samlade på en plats, nämligen National Mall. Missa inte att se monumenten kvällstid då de är vackert upplysta.

Regeringsbyggnaderna

Regeringsbyggnader är kanske inget du sätter upp som nummer ett på den lista av sevärdheter du vill se när man kommer till en storstad, men i Washington får du göra ett undantag. Här kan du se Vita Huset, högsta domstolen och Capitol Building. I vissa av regeringsbyggnaderna kan du gå på guidade turer.

Stadsdelen Georgetown

Washington handlar inte bara om museer och monument. Det bor ju faktiskt folk i staden! En oas för lokalbefolkningen är stadsdelen Georgetown. Här, precis vid vattnet, finns mängder av parker, butiker och restauranger.

Mount Vernon

Det var vid Mount Vernon som USA:s förste president, George Washington, hade sitt hem i en praktfull herrgård. Idag är Washingtons herrgård ett museum som du kan utforska både från utsidan och från insidan. Herrgården har restaurerats noggrant och försiktigt på senare år och möblerats med tidstypiska möbler. Du ser precis hur herrgården såg ut när Washington huserade där för över 200 år sedan.