Upplev fotbolls EM på plats

Att se en fotbollsmatch på plats är någonting som många supportrar drömmer om att få göra. Varje säsong har det svenska landslaget en mängd landskamper inplanerade, där en stor mängd av dessa spelas på andra platser ute i världen. På så sätt kan man kombinera sin övriga semester med att även se en match av högsta klass.

Under 2019 kommer samtliga matcher som spelas utomlands vara direkt kopplade till det stundande europeiska mästerskapet som hålls under nästa sommar. Innan dess kommer nu kvalet inför turneringen att spelas, där många håller tummarna för att Sverige går hela vägen till en gruppseger.

Få tag på EM-biljetter

Nästa sommars europeiska mästerskap kommer till skillnad mot tidigare upplagor inte ha en specifik värdnation, utan blir istället en turnering som spelas på flera olika platser i Europa. På så sätt behöver det inte krävas alltför långa resor för att kunna befinna sig på plats.

Om man är intresserad av att se något möte i turneringen så är ett stort steg i det hela att få tag i matchbiljetter. Alla biljetter till fotbolls EM säljs via UEFA:s hemsida, där man kan anmäla sitt intresse för vilken av värdstäderna man vill besöka. Efter detta sker en lottning bland alla anmälningar, där utvalda fans får möjligheten att köpa de biljetter som man anmält sig för.

Vid det första biljettsläppet är det inte klart vilka olika lag som kommer att spela i matcherna, vilket innebär att det är en chansning man gör vid sitt köp. Först efter att det stundande EM-kvalet är över i slutet av året är majoriteten av lagen spikade och man kan då få en bättre bild för vilka grupper eller matcher man är intresserade av att följa. Samtidigt kan det hända att det då blir extra svårt att få tag på biljetter.

Planera din resa i god tid

I och med det stora intresset för turneringen får man räkna med att vara ute i god tid när det gäller att leta efter resor och boende för sin vistelse. Priserna kommer med stor sannolikhet att öka i samband med att intresset för städerna ökar. När det kommer till resan i sig kan det vara smart att titta på alternativa sätt att ta sig till de olika destinationerna. Många resenärer väljer nog flyg, vilket gör att det kan bli enklare att få tag på till exempel tåg- eller bussresor.

Lyckas Sverige kvalificera sig till turneringen är det stor chans att många svenska supportrar väljer att förlägga sin semester för sommaren 2020 i de olika EM-städerna. På så sätt kan det finnas chans att man ihop med andra fotbollsfantaster kan göra resan tillsammans, vilket kan göra det hela både enklare och roligare.