Träningsresor för bättre hälsa

I samarbete med Artros.org

Trenden med temaresor där träning och häsla står i fokus har ökat stadigt de senaste åren. Att resa handlar inte enbart om att koppla av och komma bort från stressen på hemmaplan, utan handlar så mycket mer om att samla upplevelser och kraft för ett bättre välbefinnande.

Ur en annan aspekt har vi även börjat förstå träningens positiva effekter på hälsan. Krämpor, sjukdomar och åkommor som tidigare helt rutinmässigt har medicinerats kan idag förebyggas och åtgärdas med ett mer aktivt liv och förändring av livsstil till det bättre. Läkare idag ordinerar och skriver ut allt oftare ”träning på recept” istället för att skriva ut medicin. Även rent fysiska problem som kan uppstå som t ex dåliga knän och ledproblem som Artros förebyggs idag allt mer genom träning och rehabilitering, läs på sajten https://www.artros.org om hur du kan åtgärda problem med leder.

Generellt tränar vi i högre grad än tidigare, kropp och hälsa står i fokus för allt fler människor. Hälsotrenden är stark och det har slagit igenom kraftigt på resefronten. Uppsvinget för träningsresor är stort och att boka sin semester för träning och rehabilitering är något som allt fler gör. En del åker till varmare breddgrader för att kunna träna i sol och värme, dels för att det verkligen är njutbart men även av skäl som att en del med hälsoproblem tenderar att må bättre i värmen. Att åka på t ex en yogaresa kan göra underverk på flertalet områden för hälsan som mjukare leder och minskade stressnivåer.

Oavsett om ditt skäl med träningsresan är att få träna mycket och fokuserat, bli starkare, bättra konditionen, få bättre hälsa, uppleva träning i nya miljer eller helt enkelt träffa likasinnade träningsmänniskor och träna tillsammans så är det mycket som talar för resor med träning som tema är ett uppenbart fördelaktigt alternativ för dig. Är du det minsta intresserad eller helt enkelt behöver få en kickstart så ska du defintivt överväga en träningsresa. Det är en investering i själen och hälsan.