Tips för mer semesterfeeling på hemestern

Planerar du att fira din semester hemma, en så kallad hemester, men ändå vill försöka få en speciell semesterfeeling så att du verkligen känner att du har semester. Då finns det några saker du kan göra för att skapa en känsla av att du känner att du har kommit hem för semester.

Anlita städhjälp

Skippa städningen under semester och istället ett par gånger i veckan anlita en städhjälp som städar huset, tvättar, diskar och byter sängkläder. En av de saker man verkligen vill komma bort från då man är på semester är just de vardagliga sysslorna och därför är det skönt att anlita städhjälp som tar hand om allt detta så det inte finns massa krav och måsten under hemestern.

Hyr in en trädgårdsmästare

Att pyssla i trädgården kan förvisso vara både underhållande och rogivande. Dock bör du anlita någon som kommer hem och klipper gräset, krattar gångarna och ser till att trädgården är i perfekt skick. Själv kan du ligga i solstolen och läsa en god bok och dricka en paraplydrink.

Skaffa en familjepool

Har man en trädgård och solstolar vill man också ha en pool att plaska i då värmen blir för påtaglig. Skaffa gärna en stor familjepool i nylon där du får plats med en badmadrass som du kan ligga och skvalpa runt med i poolen.

Beställ hem gourmetmat

Beställ hem mat till hemmet. Matlagning är något man vill undvika på semester. Brukar ni resa till Thailand är det förstås thailändsk mat som står på menyn. Går semesterresan vanligtvis till Grekland så beställer ni istället grekisk mat. Vill du även ha en god dryck till maten och kanske efter maten finns det öl från olika länder att köpa på systemet. Det gör att du för ett en stund kan blunda då du äter den grekiska maten och samtidigt sköljer ner den med en grekisk öl och då nästan känna havsbrisen från Medelhavet i ansiktet.