Tips för billigare flygbiljetter

I samarbete med Sverigeonlinecasinos

Det är ju alltid en god idé att spara lite pengar, oavsett vilket inköp man gör eller vilken tjänst man vill nyttja. Det är inte för inte som prisjämförelsesajterna på nätet är omåttligt populära. För flygbiljetter finns stora möjligheter att genom några smarta knep komma billigare undan, och detta oavsett till vilket land eller vilken världsdel man vill resa till. Här går vi igenom och presenterar några bra tips för billigare flygbiljetter.

Res utanför säsong

Flyg med Qatar AirwaysPriset på flygbiljetter styrs till stor del av det klassiska konceptet om utbud och efterfrågan. Det betyder till exempel att om det är många som vill flyga till en viss destination vid en viss tidpunkt, är det mer eller mindre solklart att prisnivåerna går upp.

Ett sätt att hitta billigare flygbiljetter är helt enkelt att resa utanför säsong. De flesta destinationer har tydliga säsonger med en ännu tydligare högsäsong. För länderna kring Medelhavet till exempel, är högsäsongen juni-september. För årets övriga månader gäller helt andra prisnivåer. Om man absolut inte måste resa under högsäsong, utan kan boka in en resa i exempelvis april eller maj – då vädret absolut är alldeles utmärkt – kan man ofta hitta betydligt billigare flygbiljetter.

Sök efter sista minuten-biljetter

Sista minuten är ett begrepp som i det närmaste är synonymt med billiga flygresor. Det stämmer dock inte alltid. Under juli och augusti till exempel, då det är högsäsong för många populära resmål, behöver det inte skilja särskilt mycket mellan en sista minuten-biljett och en reguljär flygresa. Det är dock alltid en god idé att kika på utbudet av sista minuten-biljetter. Ibland kan man hitta riktiga guldkorn.

“Lura” flygbolagens sökmotor

När du ska söka efter flygbiljetter på flygbolagens hemsidor finns det några tekniska knep du kan använda dig av för att inte få onödigt dyra biljettpriser. Det finns starka skäl att stänga av möjligheten för flygbolagens hemsidor att sätta en cookie i din webbläsare, det gör du genom att surfa i privatläget genom att öppna ett nytt inkognitofönster i webbläsare som Firefox eller Google Chrome. I flera fall har man kunnat påvisa att biljettpriset ökar när du surfar in nästa gång för att boka biljetten, visst känner du igen fenomenet att priset plötsligt har ökat på flygbiljetterna. Så stäng av flygbolagens möjlighet att sätta cookies i din dator genom att surfa inkognito!

Ett annat knep är att surfa in på sajten när de flesta andra inte har tid att surfa, när webbtrafiken står lägre tex efter lunch och strax innan människor har jobbat färdigt för dagen. När trafiken är lägre på flygbolagens hemsida så är det helt enkelt mindre konkurrens om flygbiljetterna som råder, vilket drar ned prisnivåerna.

Andra tips är att söka flygresor med avgångar på obekväma tider eller gärna med en mellanlandning eller två. Välj även dagar när det är mindre affärsresenärer som väljer att flyga, de flyger oftast måndagar och fredagar.

Sök hos många flygbolag samtidigt

Det finns hundratals flygbolag och alla har sitt eget utbud av flygresor. Med olika utbud följer också olika priser. Dessutom kan vissa flygbolag emellanåt ha riktigt bra erbjudanden. Genom att söka efter flygbiljetter hos många flygbolag samtidigt kan man se till att hitta de billigaste erbjudandena. Det finns ett antal smarta sökfunktioner på nätet att använda för detta syfte.