Tarifa reseguide

Tarifa är en fascinerande plats på många sätt, inte minst för att staden utgör den sydligaste punkten av Europa. Tittar man på en karta kan man faktiskt se att Tarifa även ligger en bra bit längre söderut än några av de nordligaste städerna i Nordafrika. Tarifa ligger i Andalusien i södra Spanien och är en het ort för kitesurfing och windsurfing. Reseguiden till Tarifa innehåller såväl semester- som surfingtips för den sportintresserade.

Sevärdheter och aktiviteter i Tarifa

Tarifa är en semesterort som hela tiden ökar i popularitet. Det finns nämligen mycket att se och göra, både för barnfamiljer, ensamresenärer och par. För många som är intresserade av vattensporter är Tarifa välkänt. Tarifa är nämligen beläget precis på Gibraltarsundet där det relativt lugna Medelhavet möter det blåsigare Atlanten, vilket gör att förhållandena i havet utanför staden lämpar sig alldeles utmärkt för både vanlig surf, kitesurfing samt windsurfing.

Förutom sol och bad erbjuder Tarifa en mängd historiska sevärdheter. Läget precis på Gibraltarsundet med Afrika på bara några mils avstånd har givetvis gjort att Tarifa varit en viktig stad genom århundradena, inte minst vad gäller handel. I stadskärnan, strax invid hamnen, ligger slottet Guzman, som uppfördes redan år 960. I närheten hittar du Bueno Tower som har anor från 1200-talet. Vid hamnen kan du även beskåda delar av de medeltida murarna som är en imponerade syn, särskilt vid porten Puerta de Jerez.

Några mil nordväst om Tarifa, längs kusten, ligger byn Bolonia. Byn i sig är kanske ingen sevärdhet, men det är verkligen den antika romerska staden Baelo Claudia, vars lämningar ligger strax norr om Bolonia. Den romerska staden är relativt välbevarad och det finns ett museum att besöka för att titta närmare på de antika skatterna.

När det gäller utbudet av nöjen kvälls- och nattetid finns egentligen inget att klaga på. Det finns självklart ett större utbud i de större närbelägna städerna Cádiz, Marbella, Estepona eller varför inte storstaden Malaga dit flygresan brukar gå. Men möjligheterna till att gå ut och ta en bit mat eller gå ut och dansa är ändå fullt tillräckliga för de flesta besökare.

Hotell och hostels i Tarifa

Här hittar du prisvärda och billiga hotell i Tarifa.

En mycket trevligt boende med både rum med delat kök eller privata studios med eget kök är Surfers Residence beläget mitt i centrala Tarifa.

Boka boende på Surfers Residence >>

Se den här video om Tarifa och Andalusien för inspiration: