Spela golf på Los Naranjos i Spanien

I samarbete med Los Naranjos

Den spanska solkusten har länge varit ett uppskattat resmål för svenska och europeiska golfare. Det är här som den exklusiva banan Los Naranjos ligger. En bana som byggdes 1977 och som sedan dess stått värd för en rad stora tävlingar som exempelvis Spanish Open. Banan har två gånger blivit utnämnd till ”Årets Golfklubb” på Costa del Sol.

Los Naranjos är banan för dig som ställer höga krav på spelglädje, service och kvalité. Den sträcker sig över 6500 meter och kännetecknas av breda fairways, professionell tee och ”stora böljande greener”. På en större recensionssida för golfbanor ges nästan uteslutande 4:or och 5:or av de som besökt området. Bland annat lyfts servicenivån upp av många som extraordinär.

Priser och medlemskap

Året är indelat i låg-, mellan- och högsäsong. Green Fee för 18 hål under högsäsong kostar 110 Euro. Under mellansäsong 90Euro och lågsäsong 80 Euro.

Det är möjligt att spela pay and play men planeras flera resor till banan under ett år rekommenderas medlemskap. Ett medlemskap innebär att man investerar i en aktie i golfklubben och för detta ges bland annat 500 Euro att handla för hos Los Naranjos Pro Shop och samma summa hos Hacienda Restaurant samt ytterligare förmåner.

Som medlem ges obegränsad tillgång till banan, exklusiva medlemstider, tävlingar varje vecka tillgång till members lounge och en rad fördelar och service. Däremot kostar det 50 000 Euro för ett medlemskap alternativt 75 000 Euro för familj.

Det krävs därmed att man spelar riktigt mycket för att det ska vara värt att teckna aktien och därmed få medlemskap.

Paketresor från Sverige

För svenskar är det alltså vanligast att åka hit på golfweekend vilket kan köpas i färdiga paket via deras hemsida. Det blir ofta betydligt mer prisvärt att köpa dessa paketresor än att själv boka hotell och köpa green fee på plats. De billigaste paketen kostar ca 350 Euro per person och ger tre nätters boende, två rundor per person och daglig pollett för att spela på rangen. Självklart finns även paket för de som vill stanna längre eller ta del av mer lyxig service.