Sommar i Kristianstad

För dig som är intresserad av att veta mer om vad som händer i Kristianstad i sommar kan vi bara säga att det händer mycket. De tidigare Kristianstadsdagarna ligger numer pausade då innerstaden i princip är en enda stor byggarbetsplats som inte möjliggör eventet. Därför drog kommunen igång konceptet och webbsidan SommarKristianstad.se tillsammans med några fler föreningar och företag i kommunen. Här hittar du en evenemangslista över arrangemang och händelser som är förlagda till Kristianstad och är öppna för allmänheten (är du arrangör av något öppet evenemang i staden är du välkommen att finnas med på listan). Sommaren 2012 kunde man hitta allt från enklare loppisar till stora musikfestivaler som Tivolirock.com, inom kort kommer lista och datum för 2013 att släppas och då kan du köpa biljetter.

Planera in din sommarsemester i Kristianstad med något av kommande evenemang. Passa även på att besöka olika sevärdheter som Heliga Trefaldighetskyrka eller Tivoliparken där du även finner Stadsteatern.

Vy mot Sparbanken från Tivoliparken. Bild från http://www.famgus.se/Pictures/Sagokonst102.jpg

När det gäller boende och övernattning finns det många bra hotell i Kristianstad i olika prisklasser. För budgetalternativen finns det såväl vandrarhem som billigare hotell. Vill du bo lite flottare kan vi starkt rekommendera First Hotel Christian IV som ligger i sparbanksfastigheten där bankvalvet idag är omgjord till vinkällare.