Shopping i Lille

Åker du till Lille i Frankrike bör du packa den stora plånboken, här finns nämligen en hel del bra shopping! Det bästa med Lille när det gäller shopping är att de klassiska turistbutikerna med vykort och krimskrams är få, då Lille inte direkt är känd som en stad för shopping. Detta rykte är dock lite oförtjänt, då Lille har ett stort och bra utbud av butiker och gallerior att shoppa i.

Shopping på Pedestrian Streets i Lille

Bara att strosa längs Pedestrian Streets i Lille kan få vem som helst att bli sugen på shopping. Här finns små charmiga boutiquer blandat med större butiker och utbudet av varor att shoppa är stort. Här kan alla besökare i Lille hitta shopping som passar deras behov, från kläder, till elektronik, smycken, skor och inredning. Vill du ha unik shopping i Lille är detta området att rekommendera.

Euralille – en av Frankrikes största shoppingcenter

En annan favorit för de som är ute efter shopping i Lille är Euralille. Här finns närmare 140 butiker att shoppa i, samt ett stort utbud av caféer. Kontrasten mellan shopping inne i detta center i Lille är stor jämfört med om du väljer att shoppa i resten av staden. Här bjuds du på modern shopping i Lille och har funnits sedan 90-talet. Shopping centret ligger beläget mellan två olika stationer i Lille, vilket gör att det dessutom är enkelt att ta sig hit. Den enda nackdelen med Euralille i Lille är att de som är sugna på shopping på en söndag inte kan göra det här, då centret är stängt denna dag.

Wazemmmes marknad i Lille

Ett ställe som däremot går att bedriva shopping på under söndagarna är marknaden i Wazemme i Lille. Vill du ha livlig shopping på pittoreskt vis är det hit du ska bege dig om du befinner dig i Lille över en weekend. Är du ute efter shopping av mat i Lille finner du en fantastisk marknadshall inomhus, där mat från hela världen finns att tillgå. Här behöver du dessutom inte enbart spendera pengar på shopping, utan kan nöja dig med att provsmaka ljuvliga ostar och vin om andan faller på. Trots att du befinner dig i franska Lille kan du här också finna shopping möjligheter av mat från alla världsdelar, från asiatiskt till nordafrikanskt.

Var hittar man guider till shopping i Lille?

Det kan vara bra att planera sin shopping i Lille innan du åker, så att du kan effektivisera ditt besök i så stor mån som möjligt. Bästa stället att leta shopping guider i Lille är naturligtvis online.