De första resetipsen

Vi börjar resekatalogen.se med några tips för dig som vill resa och uppleva i Europa.

För dig som vill kombinera resande med film är det kanske det första stället många kommer att tänka på staden Cannes i Frankrike. Cannes ligger vid den franska rivieran och är mest känd för sin stora filmfestival men även andra festivaler och stora konferenser som ser till att Cannes är en välbesökt stad året runt.

Cannes är mycket välutvecklad som turistort och erbjuder många hotell och boendealternativ. För såväl affärsresenären som semesterfiraren finns det många alternativ till nöjen och aktiviteter. I första hand kommer man att tänka på sol och bad vid havet. Men vill du shoppa så rekommenderas huvudstråket Rue d’Antibes. Kvällstid kan du besöka det lokala casinot. Som sig bör i en stad som Cannes finns det ett väldigt stort utbud av restauranger och nattklubbar.

Vill du åka längre söderut hittar du Spanien med allt vad det har att erbjuda. Med knappt 2 timmars bilfärd från franska gränsen ligger storstaden Barcelona, känd för bla sin arkitektur men det är för sitt fotbollslag som många förknippar staden. Stormötet i fotboll, El Clasico mellan Barcelona och Real Madrid är en match många följer med stor spänning. Spanien har många andra stora resemål som de självklara städerna efter spanska solkusten med bla Marbella och Malaga.

Om vi fortsätter att hålla oss i södra Europa och runt Medelhavet hitta vi en annan pärla, Cypern. Det finns många skäl att resa till Cypern, och det främsta skälet kan mycket väl vara solen. Cypern är ett populärt charterresemål, medelresenären åker dit för 1-2 veckor och resan köps som ett paket.

Men man behöver absolut inte resa långt bort till södra Europa för att uppleva något nytt. Det räcker gott att hålla sig inom Sveriges gränser då det finns mycket att rekommendera i turistväg. Har du inte mycket erfarenhet av Stockholm kan en weekend i huvudstaden vara väl värd. Hyr cykel via turistbyrån och upplev staden på ett snabbt och lättrörligt sätt. För läckergommen finns en uppsjö av restauranger i Stockholm att besöka och uppleva.