Reseguide till Mallorca

Här skriver vi om Mallorca i samarbete med Interhome

Mallorca var ett av de första resmålen som erbjöds till svenska charterturister. Sedan dess har ön legat högt år efter år gällande antal svenska besökare. Till stor sannolikhet handlar den korta restiden, möjligheter till sol och bad samt stort utbud av bekvämligheter.

Sol, charter och familjevänligt

Efter ett par timmars flyg nås den familjevänliga ön Mallorca. Det är enkelt att ta sig hit och just enkelhet och bekvämlighet är vad som genomsyrar turistön. Flera hotell är speciellt barnvänliga med barnunderhållning, barnpooler och barnpassning. Här finns även handikappanpassade hotell och flera restauranger har menyer på svenska. Här lovas en bekväm solsemester som passar hela familjen. Detta oavsett om man bokar charter eller bokar eget flyg och boende.

Utflykter

Bokas en charterresa brukar det ofta erbjudas en rad olika passande utflykter. Däremot är dessa betydligt dyrare än om du ordnar med utflykten på egen hand.

Mellan Magaluf och Palma hittas en mindre djurpark med allt från ormar till fåglar. Vattenshowen med sjölejon och delfiner är extra uppskattat.

Är du intresserad av kultur och historia är en resa till huvudstaden Palma att rekommendera. Katedralen La Seu har en mäktig arkitektur och delar av staden har lång historia.

Från flera stränder finns turer till närliggande öar, dykturer samt fisketurer. Fisket har en lång historia och var under en tid öns huvudsakliga näringsgren.

Boende

Då turismen idag är Mallorcas huvudsakliga näringsgren finns det ett mycket stort utbud av hotell. Frågan är bara om man vill bo precis vid stranden, uppe i en stad eller bland bergen. Hotell har länge varit det självklara valet för boendeform men idag finns även flera andra alternativ.

För dig som ska bo här längre period, eller om ni är ett större sällskap, kan semesterhus eller lägenhet vara ett betydligt smidigare alternativ än hotell. Utbudet har även blivit större allt eftersom efterfrågan ökat. Bara på en av de större bokningssidorna, Interhome, finns över 350 olika hus, stugor och lägenheter på Mallorca.

Att bo i hus eller lägenhet är betydligt mer ekonomiskt än hotell, förutsatt att det handlar om en längre hyrestid. Men samtidigt får man inte samma service som städning, restaurang, bar och pool på området.