Räcker handbagaget på resan?

När man är ute på resande fot uppstår alltid behovet av packning av resväskan som man ska släpa runt på resan. Oftast är det inga problem när man flyger och checkar in packningen samt befinner sig på samma ställe hela tiden på resemålet. Annat är det när man mer rörlig som vid backpackingresor. Enklast är dock att klara sig på det som får plats i handbagaget där kabinväskor passar ypperligt och kommer väl till hands.

Ska du resa till Singapore räcker det oftast inte med bara handbagaget, det är sällan man reser få dagar till ett resmål så långt borta, här behöver man oftast checka in resväskan med den packning man behöver. Ska du däremot åka på en kortare resa över en weekend eller några dagar, tex för att se fotbolls-vm, brukar det räcka gott och väl med handbagaget.

Man får faktiskts plats med mer än vad man tror i handbagaget. En vanlig packning kan innefatta tex några klädesombyten, ett par extraskor , en god bok eller två samt ett etui med ett par läsglasögon. Glöm inte att kolla Maltas väder (eller vilket resemål du nu än väljer) innan du åker, annars vet du aldrig säkert vad du behöver i packningen.

Om du vill få en bättre koll på just ditt resemål rekommenderar vi dig att läsa olika reseguider som du hittar på nätet. Googla runt så kommer du finna mycket information om ditt resemål att läsa.