Packa väskan för stil på resan

Stiligt par på smekmånadDu behöver inte tillhöra kungahuset eller vara en världsberömd filmstjärna för att resa med stil. Alla kan resa med stil och det finns en charm i att göra det. Innan det att charterresan uppfanns var det få förunnat att kunna resa utomlands. Under 1960-talet var det främst de berömda och de välbärgade som hade pengarna (och tiden!) att borda ett flygplan för fjärran destinationer. Om medelsvensson fick chansen att resa utomlands passade han eller hon på att klä sig så fint som möjligt. Det finns ju en oskriven regel som säger att ju mer sällan man gör något, desto snyggare klädd är man (jämför till exempel ett bröllop!).

Oavsett om du ska resa till en europeisk storstad på en weekend-resa eller till en destination kring Medelhavet som tex Sorrento för en charter, så klä dig snyggt och res med stil. Själva transporten är ju en del av hela reseupplevelsen. Missa inte chansen att maximera känslan.

Smarta tips för packningen

Resväskor har en märklig förmåga att göra alla sorters kläder skrynkliga och tråkiga. Med några smarta tips kan du dock se till att kläderna håller sig fina även om du flyger kors och tvärs över jordklotet och din väska kastas fram och tillbaka mellan terminalerna på mellanlandningarna. Här är fyra nyttiga tips när du packar resväskan:

  • Byxor: Rulla! Ett rullat plagg blir inte skrynkligt. Enda undantaget är finbyxor med pressveck som du med fördel viker på mitten och sedan placerar bakom det nät som finns i de flesta resväskor.
  • Kavaj: Knäpp knapparna, vik in ärmarna och vik dubbelt. Lägg gärna kavajen överst i packningen.
  • Skjortor: Vik skjortan så den ser ut på samma sätt som när du köpte den. Placera ett bälte kring kragen.
  • Skor: Skopåsen är obligatorisk. Med skopåsen undviker du att skorna smutsar ner kläder och andra saker. Dessutom kan du med fördel stoppa ner strumpor (väl hoprullade) i skorna.