Husbilsresa i Moseldalen

Moseldalen i Tyskland är en riktig pärla. Utmed floden Mosel, som är en av de viktigare bifloderna till Rhen, slingrar sig vägarna mellan den ena pittoreska byn efter den andra. Uppe på bergstopparna kan du skåda imponerande slott och i varje by kan du njuta av det lokala Moselvinet. Moseldalen är ett av de viktigaste odlingsområdena i Tyskland. Vinerna är nästan alltid vita och de är i princip alltid gjorda på druvsorten Riesling.

Moseldalen är ett populärt turistmål både för tyskarna själva och för turister från andra länder som vill uppleva bland det vackraste Tyskland har att bjuda på. Ett sätt att upptäcka Moseldalen är genom en husbilsresa. Med en husbil är du fri att utforska omgivningarna i den takt du vill. Med en karta (och kanske en GPS) kan du hitta fram till dalens alla sevärdheter och stanna till för natten på någon av de många campingplatser som finns. Om du inte har någon husbil kan du antingen hyra eller varför inte köpa en ny husbil hos K. Öhman i Västerås.

Campingplatser

Det är inte bara i Sverige som det finns campingplatser utmed populära turistvägar. Moseldalen är ett område där du har många alternativ om du reser med husbil. Precis som i Sverige är campingplatserna av olika standard och storlek. En del består av både campingplatser, ställplatser för husbilar och stugor för uthyrning. Generellt sett är standarden på de större campingplatserna mycket god. Det kommer många turister till Moseldalen varje år och det finns inte plats för aktörer som håller en undermålig standard.

Campingplatserna ligger utspridda utmed vägarna som löper vid floden Mosel genom floddalen. Av naturliga skäl ligger de flesta dock omkring de större städerna i området. Ett bra tips är att undersöka utbudet av campingplatser vid de större städerna Trier, Koblenz och Saarburg. I dessa städer är nämligen utbudet som störst. Det finns också flera campingplatser för husbilar vid gränsen till Luxemburg och en bit in i det lilla furstendömet.