Hur den snabba utvecklingen av mobil teknologi påverkar resebloggande idag

Att blogga om sina resor har blivit Hur den snabba utvecklingen av mobil teknologi påverkar resebloggande idag

Att blogga om sina resor har blivit en växande trend och ett allt större intresse. Det är inte bara resandet som blivit lättare – idag har alla tillgång till en plattform att dela med sig sina upplevelser. Och med den mobila teknologin kan dessutom vem som helst fånga sin vardag på bild.

Möjligheterna att publicera saker online

smart mobiltelefon med kameraEn grundläggande förutsättning för resebloggande är att det finns en plats att publicera informationen. De sociala mediernas framväxt har underlättat för människan att dela med sig och nå ut till andra, och med like-funktionerna har vi incitament att publicera så glamorösa inlägg som möjligt. Resor gör sig perfekt i det avseendet, och resebloggarnas popularitet har stigit i rasande fart som följd. Vi har också möjlighet att dela med oss av resorna i fler sätt än med bara text. Att ta med bildmaterial förgyller upplevelsen för läsaren, och gör det lättare att verkligen fånga känslorna från en resa. Den mobila teknologin har möjliggjort för allt detta att göras från samma enhet. Vi kan ta bilder, filma och skriva på mobiltelefonen. Med samma enhet publicerar vi det snabbt på en plattform – och mottagaren använder sin mobiltelefon för att läsa om resan.

Teknologins allt större utbredning

Med de nya förutsättningarna har mobiltekniken under 2000-talet tagit över mer och mer. Ett bra exempel på ett område som varit tidiga med att dra nytta av teknologin är sportvärlden, som ända sedan internetrevolutionen fått en helt ny skepnad – det har blivit en standard för sportintresserade att hämta information om matcher online. I länder som Sverige där mobilanvändningen och sportintresset är högt har detta snabbt eskalerat med mobiltekniken, och idag kan man hitta odds, kika in på Allsvenskan Spelschema och till och med se själva matchen på mobiltelefonen. När mobilen har blivit en så vital del av vår tillvaro har teknologin fått mer bränsle att utvecklas ytterligare, och varje år adderas nya funktioner till våra mobiler och surfplattor. Övergången till en mer mobil värld ser ut att fortsätta de kommande åren.

Bättre video, bild och ljud

Precis som i andra fält, har resebloggandet fått nya förutsättningar av teknologins utveckling. Bara införandet av videobloggar har lyft potentialen, och kameror blir bättre för varje ny modell som mobilutvecklarna lanserar. Kvalitén på bloggarna når nya höjder när materialet som läggs upp är producerat av mer avancerade mobiltelefoner. Det är inte bara själva kamerorna, utan även redigeringsfunktionerna som ständigt utvecklas. Vi kan idag med hjälp av en AI skugga bilder på attraktiva sätt, och få rätt färger att poppa i våra inlägg. Och utöver mobilkamerornas snabba utveckling har också kapaciteten att spela in och spela upp bättre ljudkvalité blivit större. Det är också något som haft en enorm inverkan på resebloggandet, och bloggaren behöver inte längre använda dyr och otymplig utrustning för att kunna prata in bloggen i stället för att skriva.

Alla förbättringar inom mobil teknologi och dess utveckling leder framför allt till ett snabbare och smidigare bloggande, med högre kvalitet.

Det är lättare att publicera information online

Fler människor är uppkopplade till sina mobiltelefoner

Mobilerna har kapacitet för video, bild och ljud av högre kvalitet