Friheten med husvagn på semestern

I samarbete med Fri-Bo

Uppskattar du frihet och närhet till natur när du är ute och reser, men vill ändå ha bekvämlighet? Att resa med husvagn har många fördelar som passar olika personer, men de flesta är nog överens om den frihet som det innebär att åka på semester med husvagnen.

Vi bestämde oss för två år sedan att införskaffa en husvagn då vi ville resa runt mer i Sverige tillsammans med barnen, vilket är både praktiskt då vi allt med oss och kan stanna var helst det faller oss in. Vi har själva erfarenhet av husvagnssemester från vår egen barndom, att ta upp husvagnsdrömmarna igen var vi båda överens om för att enklare kunna uppleva Sverige. Valet föll på en begagnad vagn av märket Solifer, vill du kika på fler märken av husvagnar att köpa kan du kolla in Fri-Bo i Sollebrun som säljer både nya och begagnade husvagnar.

Det är lätt att ta sig ut för en helg. I husvagnen står alltid sängarna bäddade, garderoben fylld och tandborstarna redo så att en fredagseftermiddag ge sig av för helgen innefattar endast att vi behöver fylla vattentanken och fylla kylskåpet med mat. Det ska vara enkelt att ge sig ut på äventyr, även om det så är för en helg.

Friheten ger ocksås möjlighet att antingen bo bekvämt på camping med alla fördelar det ger, eller ge sig ut i naturen och leta upp lämpliga platser man kan stå för en natt eller två.

Genom att utrusta husvagnen med solpaneler som laddar batteriet ökar självständigheten så att man kan klara sig längre tider ute i naturen utan behov att koppla in husvagnen på en elstolpe. Solpanelen kan räcka för att driva kylskåpet och ge belysning när mörkret infaller och det är i princip allt man behöver för att bo bekvämt.

Visst man kan åka med husvagnen på vintern, men vi ser fram emot våren och sommaren då den riktiga högsäsongen börjar!