Få mer tid till resor

Semestern är kort och det kan vara irriterande att lägga dyrbar tid på onödigt krångel och förseningar. Bor du i Stockholm kan följande tips skapa en smidigare semesterresa.

Ha koll på trafiken

Trafiken.nu visas samtliga vägarbeten och nyheter publiceras snabbt kring ändringar som påverkar trafiken. Här kan man både läsa om aktuella störningar och kommande störningar. Appen rekommenderas för att lättare få översikt när man är ute med bilen.

Kolla alltid in appen innan du åker iväg för att inte fastna i någon lång bilkö. Dessutom kan du lättare planera resrutten.

Även Stockholms Lokaltrafiks app är ”ett måste” för dig som ska ut och resa. Önskas inte appen laddas hem hittas samma information på sl.se. Här kan du planera din resa, hitta trafikstörningar och läsa aktuella nyheter kring kollektivtrafiken i Stockholm.

Ska du resa med cykel, hund eller stora bagage? Läs på sidan vad som gäller så du inte blir stoppad när du ska kliva på.

Förenkla flytten

Ska du använda semesterdagarna till att flytta från eller till Stockholm? Se till att packa i god tid och kolla vad det kostar att anlita en flyttfirma och städföretag för flyttstädning. I och med att rut-avdraget även gäller flytt är priset idag 50% lägre än tidigare.

Flyttdagen kan förenklas avsevärt genom att ett städföretag tar hand om flyttstädningen. Du kan därmed packa och flytta utan att behöva åka tillbaka till bostaden för att genomföra flyttstädningen själv. Dessutom kan det vara stressigt att hinna med det samma dag som utflyttning, inflyttning och byte av nycklar ska ske.

Med en prispressad marknad är det billigt att köpa flyttstädning i Stockholm. Men ta alltid in offerter från flera städföretag. Bor du i utkanten av Stockholm kan du även ta in offert på flyttstädning från städföretag i närliggande städer. Kanske kan de åka från Uppsala för att utföra städningen.