Det kan löna sig med hyrbil på resan

I samarbete med Billigastebilförsäkringen.nu

Att resa med bil på semestern är härligt då du upptäcker landskapet på ett helt annat sätt. Kanske har du planer i sommar på att åka till ett visst semestermål, eller att själva resan och färden är målet, kanske planerar du att under semester besöka släkt och bekanta som bor långt borta.

Ska du på bilsemester i sommar antingen i Sverige eller utomlands kan det många gånger vara mer ekonomiskt att hyra bil istället för att köra sin egen. Vi går igenom några av de stora fördelarna med att hyra bil för bilsemestern istället för att köra sin egen bil.

Undvik slitage

En stor besparing är att du faktiskt inte behöver utsätta din egen bil för slitage och att du dessutom inte låter mätarställningen dra iväg på din egen bil om du åker på långresa, ökad mätarställning leder i långa loppet till minskat värde på din bil.

Det är inte omöjligt att det blir långa sträckor du planerar att köra bli på resan, vilket leder till slitage och risker för haveri och olyckor. Är din egna bil dessutom lite äldre och opålitlig så kanske du inte vill riskera problem under semestern med din egen bil, att hyra bil låter dig istället undvika onödigt slitage och kan istället åka komfortabelt i en nyare hyrbil.

Kontrollera att din hyrbil tillåter fri körsträcka istället för avgift per kilometer vilket kan dra iväg på långresor.

Bättre ekonomi

Gör först en ordentlig färdplan och kalkylera hur långt du kommer att köra under resan.

Det kan verkligen löna sig rent ekonomiskt att hyra bil för resan genom att du kör en mer bränslesnål bil än din egen, särskilt om din bil är riktigt törstig då bensinpriserna inte är roliga. Ta även med i kalkylen att du skjuter på dina egen bils servicekostnader och däckslitage.

Självklart får du även ta i beaktning vad du får betala för hyrbilen, så ta dig tid att jämföra och hitta de bästa erbjudandet för hyrbil. Och välj såklart det fordon som lämpar sig bäst för din situation och hur många passagerare ni är i bilen, vill ni åka sportigt eller långt med komfort?

Kommer du åka utomlands med bilen så ska du se till att du att rätt bilförsäkring för ändamålet, det gäller såklart även för din egen bilförsäkring där vi rekommenderar dig ta in mer info från sajten Billigastebilförsäkringen.nu och även om det är en hyrbil så ska du kontrollera det ordentligt innan avresan att försäkringen verkligen tillåter att du kör i flera länder.

Läs mer på Konsumenteuropa om hyrbil utomlands för tips och råd