Boka hotell i Marocko

I Marocko finns det ett brett utbud av olika övernattningsmöjligheter som vandrarhem och hotell.

Billigast är det på vandrarhem. Dessa hittar man överallt i de större städerna, och ett korridorsrum kan kosta så lite som 50 dirham per natt. Här får man dock vara beredd att dela rum och toalett med andra turister.

Billigast hotell hittar man oftast i eller nära Medinernar. Enkelrum kan här kosta 60 dirham och uppåt, men även då får man vara beredd att dela dusch med andra gäster.

De stora hotellkedjorna som Sheraton och Hyatt finns i alla de större städerna, och erbjuder den servicenivå som man förväntar sig av dem. Men priser är också, som man kan förvänta sig, på en högre nivå än de flesta lokala hotellen.

Varmvatten är en sak som skiljer sig mycket från ort till ort och hotell till hotell. Alla hotell erbjuder inte ens varmvatten, och det är inte ovanligt att man måste betala extra för det, särskild på de billigaste hotellen. I vissa fall kan temperaturen på varmvattnet variera kraftigt medan man duschar. Ett alternativ är därför att besöka någon av de många hammam, badhusen. Dessa finns ofta vid Medinerna, och erbjuder en avslappnad och skön paus för en billig penning. Förutom att vara en kulturupplevelse i sig. Här hittar du en annan sida som tipsar om bra hotell i Marocko.

Ett speciellt hotell i Marocko är Ksar Massa som är ett supertrendigt och hippt lyxhotell i Marocko. Det är rentav lite hemligt och inte med i särskilt många guideböcker. Det sägs att den franske presidenten semestrar här och ett flertal musik-, film- och TV-kändisar har besökt hotellet. Hotellområdet är hela sex hektar stort och håller nyfikna personer på gott avstånd. Hotellet ligger längs Côte de Massa, den guldvita sandstranden som utgår från Agadir och fortsätter flera mil söderut. Hotellet ligger lite drygt fyra mil söder om Agadir och uppstår som en hägring i öknen.

Hotellet är ett utpräglat lyxhotell som erbjuder flera förstaklassrestauranger, det finns flera swimmingpooler både inomhus och utomhus och här får man alla möjliga behandlingar man kan önska sig. Här är tystnaden otrolig och möjligheterna att slappna av fantastiska. Solnedgången utanför hotellet sägs vara i en klass för sig.

Historien bakom hotellet är spännande och intressant. Det var en framgångsrik man som arbetade som PR-konsult i princip dygnet runt med flera företag. Han tyckte sig ha alltför lite tid över sin fru och sina två barn och ville helt enkelt pröva på något nytt. Han kom till platsen där hotellet idag ligger för en reklamfotografering för en modetidning och kände direkt att platsen var speciell och rofylld. Han blev förälskad och tänkte i flera år innan han plötsligt under ett möte reste sig upp, gick ut ur rummet och ringde sin fru och sa ”nu ska vi dra till Ksar Massa”. Senare samma månad påbörjades arbetet med hotellet.

One Comment

  1. Pingback: Reseguide till Marocko | Marocko

Comments are closed