Bergamo Reseguide & Hotell

Den italienska staden Bergamo är väldigt vacker och belägen i utkanterna av alperna i regionen Lombardien. Läs reseguiden till Bergamo och hitta hotell här.

Hotell i Bergamo

Bergamo ligger vackert precis vid Alpernas fot i Lombardiet i Italien. Bergamo har anor från Romarriket. Fram till 1400-talet var Bergamo en mycket viktig stad i norra Italien. Precis som många andra gamla italienska städer är Bergamo en riktig upplevelse för den som tycker om vackra byggnader. Kastellen, torgen, katedralerna och palatsen som kantar gatorna i staden är mycket välbevarade. Som besökare till Bergamo får man givetvis inte missa det högklassiga lombardiska köket, med risotton som specialitet. Bergamo är ingen stor stad men det finns ändå ett antal mycket bra hotell i staden. Här är tre tips på hotell i Bergamo.

Hotel Excelsior San Marco

I direkt anslutning till gamla staden i Bergamo ligger Hotel Excelsior San Marco i en modern byggnad. Hotellet ligger i en större trädgård/park en bit ifrån den biltrafik som i tider kan vara ganska påfrestande i Bergamo. Vill man bo nära de gamla delarna av Bergamo samtidigt som man bor relativt billigt och lugnt är detta hotell i Bergamo ett bra val. Hotellrummen håller en mycket hög standard. I inredningen blandas det klassiska med mer moderna inslag. En sak man inte får missa är hotellets takterrass, från vilken man har en utsökt utsikt över staden.

Se priser, bilder och tillgänglighet >>

Agli Orti B&B

Agli Orti Bed and Breakfast är ett mysigt hotell för den turist till Bergamo som vill ha en lite mer äkta upplevelse av staden. Många hotell ser ju likadana ut, var man än befinner sig i världen, men ett italienskt bed and breakfast är något alldeles extra. Agli Orti B&B är inhyst i ett lite äldre hus med tjocka kalkmålade väggar. En vacker trädgård ligger i direkt anslutning till hotellet. Standarden är relativt enkel, men så är priset också högst överkomligt.

Se priser, bilder och tillgänglighet >>

Hotel Mercure Bergamo Palazzo Dolci

Vill man bo modernt i centrala Bergamo kan man kika närmare på Hotel Mercure, som ligger i den vacka 1800-talsbyggnaden Palazzo Dolci, mitt i staden. Hotellet är en favorit för många som reser till Bergamo i affärer, men även många turister uppskattar detta hotell, inte minst för alla bekvämligheter som erbjuds och den service man får som hotellgäst. Hotel Mercure är förmodligen ett av de dyrare hotellen i Bergamo, men priserna är långt ifrån de man får betala för att spendera en hotellnatt i exempelvis Rom eller Milano.

Se priser, bilder och tillgänglighet >>

Sevärdheter i Bergamo

Stadsbilden är full av spirande byggnader och klocktorn med medeltida anor. Det finns många vackra byggndar ur ett arkitektperspektivt. Staden Bergamo är indelad i två stadsdelar, en yngre och en äldre. Entrén till Citta Alta i Bergamo sker genom en port som välkomnar med ett öppet torg, Piazza Vecchia, och en drickvattensfontän byggd i sandsten samt vit marmor, vilken ska symbolisera stadens rikedom. Invånare i Bergamo kallas bergamaschi vilka själva kallar sin stad för Berghém.

Stadsdelen Citta Alta i Bergamo

Den äldre stadsdelen i Bergamo kallas Citta Alta vilket är den högre stadsdelen som vilar på ett berg över den yngre stadsdelen Citta Bassa. Citta Alta är den äldre stadsdelen från venetiansk tidsålder och runt hela staden uppfördes en mur på 1500-talet. Med belysning mot muren blir det väldigt mysigt när mörkret tränger sig på. I Citta Alta är det inte mycket trafik och gatorna är trånga, vilket ger en speciell karaktär.

Citta Bassa i Bergamo

Den yngre stadsdelen Citta Bassa i Bergamo ligger under Citta Alta. Stadsdelen uppfördes senare och här finns byggnader från 1700-talet och framåt.