Att resa till London

London är, och har under lång tid, varit ett av de mest populära besöksmålen bland svenskar. Det är enkelt att ta sig hit, det ligger relativt nära och har bland annat shopping, fotboll och ett krogliv som lockar många. Att hitta resor är enkelt, det är lätt att hitta flyg till London som passar dig.

Attraktioner

London är en av Europas största städer (efter Istanbul och Moskva) och bjuder på en mängd attraktioner. Till exempel:

Buckingham Palace

Buckingham Palace är en klassiker, och den som har varit i London förut har troligtvis också sett palatset. Här äger mottagningar och statsbesök regelbundet rum, och det brukar anses vara en av Londons och Englands främsta sevärdheter.

Madame Tussaud

Madame Tussaud är ett vaxmuseum med verklighetstrogna avbildningar av kändisar och personligheter. Det finns inga rep eller staket, och du kan således stå och posera med din favoritkändis för ett fotografi. Här finns idrottsmän, musiker, skådespelare, ledare och kungligheter.

London Eye

London Eye är Europas störta pariserhjul och ger dig en vacker panoramautsikt över London. Med gott väder kan du se nästan fyra mil i varje riktning. Ett tips är att förhandsköpa biljetter, eftersom du då slipper köerna (som stundtals kan vara riktigt långa). Bland annat får du en mycket god utsikt över Big Ben härifrån.

Tips som kan göra resan roligare

  • Hyr en cykel. Över 10 000 hyrcyklar finns i London, och de är fördelade på över 700 stationer. Var du än befinner dig i London har du sannolikt nära till en hyrstation. Om du vill vara mer aktiv under resan, kan du skippa sightseeingbussen och istället ta dig runt på cykel. Den största nackdelen är kanske att det är vänstertrafik – vilket det kan ta ett tag att vänja sig vid.
  • Gå på gratis museum. Reser du på budget? För att få ut mer av resan kan du ägna dig åt kostnadsfria aktiviteter. En av dem är att spana in några av de gratismuseum som finns – och de är ganska många.