Att göra i München

München, Bayerns huvudstad, är en mycket vacker men samtidigt livlig stad som tar emot mängder av turister varje år, främst under sommaren då München kan erbjuda mycket aktiviteter. I München sprudlar kulturen och för den som är tekniskt intresserad finns det mängder av tekniska museer i staden. Att flyga till München tar drygt 2 timmar från Stockholm. I München talar man främst tyska, även om många är engelsspråkiga, och valutan som används är Euro.

munchen kartaI München finner man bland annat världens största park, Engelska parken, där man kan göra utflykter, bada och till och med surfa på konstgjorda vågor. Längs med parken finns det mängder med restauranger och barer där man kan köpa med sig både mat och dryck då man besöker parken.

Under oktober månad så arrangeras världens största ölfestival, mer känd som oktoberfestivalen, i München. Hit kommer miljontals besökare från hela världen för att dricka öl på enlitersglas och lyssna på joddling och umpabumpa-musik. Oktoberfestivalen är ett samarbete mellan ett flertal restauranger och barer i området som sätter upp gigantiska tält där gästerna kan mingla runt.

Gillar man teknik och då främst bilar och flygplan så kommer man hitta det mesta av det bästa inom dessa områden. Bland annat kan man besöka BMW, som grundades i München, och se alla deras bilmodeller och motorcyklar. Här finns även ett flygplansmuseum där man kan hitta de allra första flygplanen i historien.

I München hittar man även ett livligt nöjesliv, under sommarmånaderna, med mängder av uteserveringar, barer, restauranger och nattklubbar. München har också ett stort antal ölserveringar där man kan ta del av härlig underhållning i form av musik. Här kan man också äta tyska, och kanske främst bayerska, delikatesser som de berömda tyska korvarna, ostarna och de enorma wienerschnitslarna.

Gillar man historia ska man definitivt göra ett besök i den gamla stadsdelen i München. Här kan man se flera antika byggnader men också den berömda treskeppiga sen-gotiska katedralen i München som uppfördes under 1400-talet.