Att åka på träningsresa

För utlandsresor finns inte längre enbart alternativet att boka en charter till något land på varmare breddgrader. Visst, charterresor till Grekland, Spanien och Turkiet kommer alltid att vara populära, men det är många ressugna som letar efter möjligheter till ett annorlunda och framför allt mer individuellt anpassat resande. Weekendresorna ökar ständigt i popularitet, och på sidor som Flygresor.se eller Momondo kan du hitta billiga flygbiljetter. Det gör också temaresor och upplevelseresor till lite lite mer udda resmål. På senare tid har det även kommit till ett helt nytt segment, nämligen träningsresor.

En träningsresa är i de flesta fall en charterresa som kombineras med stora möjligheter till träning och äventyr av olika slag. Resan går normalt till ett varmare land och som resenär bor man på ett hotell som erbjuder utmärkta möjligheter till en aktiv vistelse. För det mesta är träningsresorna paketresor där resenären får delta i gruppträningar och liknande.

Träningsresor på sommaren

Maldiverna paradisöMånga arrangörer av träningsresor förlägger sina reseerbjudanden på våren eller sommaren. Resepaketen kan ha fokus på en speciell typ av träning, till exempel löpträning inför ett av sommarens alla lopp, eller vara mer allmänna och då exempelvis inkludera gruppträning, yoga, simträning, med mera. Av naturliga skäl går vårens och sommarens träningsresor till länder kring Medelhavet där klimatet är utmärkt för utomhusaktiviteter.

Träningsresor på vintern

Det finns träningsresor för gruppträning och andra liknande träningsformer även under vintern. Destinationerna är då av förklarliga skäl lite mer avlägsna. Under vintern är dock fokus på vintersporter och en träningsresa på vintern handlar inte sällan om skidåkning (både på längden och på tvären) kombinerat med möjligheter till pulshöjande aktiviteter inomhus.

Vintern är även en tid när vi verkligen är förtjänta av solsken varför många reser till varmare breddgrader. Du kanske gillar vattensporter som dykning vilket Maldiverna är ett utmärkt resmål där du kan dyka på reven och spana in rockor eller tom valhajar. Att surfa är också många som gillar att ta sig för i varmt vatten, då kanske Sydafrika eller Sydamerika passar fint. T ex Brasilien och Natal erbjuder bra möjligheter för kitesurfing, efter en surfsession är det underbart att avnjuta lite acai (på kosttillskottguiden.nu hittar du olika tillskott med som innehåller acai) på stranden.

Spanien är ett populärt resmål och många väljer det som sin destination för hälsoresan, ett tips är att åka på träningsresa med Welltours till Gran Canaria.

Äventyrsresor

En variant av träningsresor är äventyrsresor. Nu är det inte resor med mer extrema aktiviteter som avses. En äventyrsresa behöver inte innehålla element som bergsklättring och liknande. Det handlar mer om aktiviteter som ger en allsidig träning och som samtidigt är roliga och spännande. Äventyrsresor med element av vandringar, forsränning, ridning och så vidare ökar hela tiden i popularitet.