Visum till Thailand

I dag väljer allt fler svenskar att åka till det härliga paradiset Thailand. De vackra omgivningarna – milslånga sandstränder och turkosblått hav, otroliga vattenfall och skyhöga kalkstensberg – lockar många turister till Thailand. Men det finns även de som åker till landet för att arbeta, studera eller kanske besöka någon släkting. För att kunna göra detta krävs ofta att man har sökt visum för sin vistelse i Thailand.

Innan man åker iväg kan det därför vara bra att se över de praktiska förberedelserna inför resan, såsom till exempel vilka regler som gäller kring visum. Behöver man ett visum när man åker till Thailand, och i så fall vilket? Det finns flera olika typer av visum som kan behövas ifall man ska åka ner till Thailand. Vilket visum man behöver beror på hur länge man har planerat att stanna och i vilket syfte man reser till landet.

Fem olika typer av visum för resor till Thailand

Ifall man åker på en semesterresa som är kortare än 30 dagar, behöver man inte söka något visum i förväg. Har man däremot planerat att semestra i landet längre än 30 dagar, måste man ansöka om ett så kallat turistvisum. Det finns även ett besöksvisum för den som har tänkt besöka någon släkting eller bekant i Thailand. För pensionärer som har planerat att semestra i landet under en längre period, finns möjligheten att söka ett så kallat pensionärsvisum. Om man istället åker till Thailand för att arbeta eller studera i landet är det andra visum som gäller, nämligen affärs- eller studentvisum.

Det gäller att man noga planerar sin resa i förväg. Man bör se efter om man behöver ett visum eller inte, och, i förekommande fall, noga undersöka vilket slags visum man behöver. Allt för att slippa krångel och besvär när man väl landar i Thailand.