Tate Modern

Ifall du är en konstälskare på besök i London är du tvungen att besöka Tate Modern som är Storbritanniens nationalmuseum när det kommer till modern konst. Museet som ligger i London har tre andra syster-museum – Tate Britain som också ligger i London, Tate St Ives som ligger i St Ives i Cronwall samt Tate Liverpool som självklart ligger i Liverpool. De olika museerna har lite olika inriktning, men Tate Modern är överlägset störst när det gäller modern konst.

Museets inriktning

Museet har alltid haft en ny och spännande syn på konst. Det är därför det många gånger blir omnämnt och omskrivet i olika tidningar. Syftet är inte att främja just den lokala brittiska konsten utan att få en överblick över alla områden som har konst med utomstående kvalitet och vikt.

För att erbjuda så bra utställningar som möjligt så lånar Tate Modern ofta olika konstverk och hela utställningar. Dels mellan de olika Tate-museer som ingår i kedjan men också av andra museer och utställningar runt om i världen. På detta sätt kan de hålla besökarantalet uppe och leverera nya spännande utställningar utan att behöva lägga alldeles för mycket pengar på att köpa in konst.

Moden i fler aspekter än konst

Tate Modern håller hög nivå även vad det gäller digitala utställningar. På deras hemsida kan man se att alla konstnärer och utställare har en egen undersida där man kan gå in och titta på utställningar som ligger uppe och läsa mer om konstnären i fråga.