Sport och aktiviteter i Brasilia

Brasiliens huvudstad Brasilia är visserligen inte ett lika populärt turistmål som Rio de Janeiro, vilket är synd. Här finns en hel del att uppleva och besöka, inte minst när det gäller sport och aktiviteter. När det kommer till sport och aktiviteter och fotboll har Brasilia två stora fotbollslag:

  • Brasiliense Futebol Clube
  • Sociedade Esportiva do Gama

Inget av dessa lag har dock varit något att skryta med när det gäller sport, då de inte haft speciellt stor succé i Brasilias första division i Brazilian Championship. Den största sport arenan för fotboll i Brasilia är Estádio Mané Serejao. Något som Brasilia kan vara stolt över när det gäller sport och aktiviteter är dock att de står nominerade som en av 18 kanditater till att hålla FIFA World Cup 2014.

Sport och aktiviteter i luften i Brasilia

Om du är intresserad av sporter i luften, som till exempel hängglidflyg, är Brasilia ett rätt naturligt val. Många åker till Brasilia för att utöva denna sport, då vädret är mycket gynnsamt på grund av luftens torrhet. Brasilia fick till och med hålla i aktiviteten Hang Gliding World Championship i 2003.

Övrig sport och aktiviteter i Brasilia

Runt Brasilia finns det gott om möjligheter till sport och aktiviteter ute i det fria. Vad sägs till exempel om en dagsritt på ponnys i ett vackert landskap med massor av olika aktiviteter inbokade på vägen? Eller en runda golf på enorma golfbanor? Även vatten aktiviteter och sport är mycket populärt i Brasilia och dess omnejd. Dyka, surfa, kitsurfning och snorkling är alla aktiviteter som är fina att utöva i Brasilia och i städerna runt omkring. Som regel brukar man också i Brasilia kunna låna/hyra utrustning för sport och aktiviteter, så du slipper ta med din egna hela vägen från Sverige. Var dock noga med att kolla upp detta innan din resa till Brasilia, så slipper du gå miste om att utöva sport och aktiviteter under din vistelse i staden.

Resor till Brasilia med tema sport

Om du vill köpa en paketresa till Brasilia där sport och aktiviteter redan ingår, finns det även sådana att tillgå. Bäst är att kolla med olika resebolag online om vilket utbud av sport och aktivitetsresor de har till Brasilia. Vanligtvis brukar man köpa både flyg, hotell och sport aktivitet i samma paket och får det både bekvämare och billigare på det viset.