Spela golf i Marocko

I Marrakesh-området finns det tre stora golfbanor. Marrakesh Royal Golf Club, där både Churchill och Eisenhower spelade under sin tid, är Marockos äldsta golfbana och byggdes på uppdrag av Pashan i Marocko. Idag ägs banan av Kung Hassan II och är känd som hans favoritbana. Golfbanan är 6.200 meter lång och har par 72, den är belägen vid de snötäckta Atlas-bergens sluttning och är otroligt vackert inramad. Runt banan växer apelsinträd, olivträd, palmer och cypresser som bidrar till den härliga atmosfären. Men det gäller att inte låta sig luras och fokusera på den vackra omgivningen om man är ute efter att spela i sitt esse. Höga palmträd skär av vinklar vilket gör banan något klurig. Greenen på banans svåraste hål, det femtonde, är gömd bakom två ruffiga kullar och en stor bunker.

Mitt emot Marrakesh Royal Golf Club ligger Amelkis Golf Club. Här är caddies obligatoriskt, men finns såklart att hyra på plats precis som klubbor och annan utrustning. Längs Fairway ligger lyxiga villor, gamla palmträd och stora papyrusrullar. De sista nio hålen domineras av vattenhinder medan de främre har fler sandbunkrar. Det är en raffinerad bana där par 3-hålen är långa, bunkrarna stora och ruffen exotisk. Ett långt spel och bra puttning krävs för att bemästra den här banan. År 2000 spelades Marocko Open på Amelkis.

En av de andra golfbanorna är Palmeraie Golf Palace, en exklusiv bana som sköts om av 40 anställda banarbetare. Palmeraie är den mest besökta banan i området och här har flera Europatour-tävlingar för damer spelats. Banan är designad av Robert Trent Jones och är ett mästerverk med 18 hål. Det är en bred bana omgiven av palmträd och utsmyckad med sju sjöar. Bunkrarna har vit pärlsand som ger en läcker kontrast mot den gröna banan. Klubbhuset går i klassisk morisk stil och är lite av kärnan i designen.

Förutom dessa golvbanor i Marrakesh finns det också ett otal andra runt om i landet.

Tycker man om havsbrisen och skön utsikt över havet är Cabo Negro Royal Golf Club eller Tangier Royal Golf Club att rekommendera.

Det finns även kulturellt anrika golfbanor i Marocko, som Dar Es Salam Royal Golf Club, Fez Royal Golf Club och Meknes Royal Golf Club. Här kantas banorna av antika ruiner eller gamla odlingar, och man känner av att detta område varit med om en lång historia.

När man spelar i Marocko så betalar man antingen green fee för en dag/runda. På vissa banor kan man köpa rabatterade pass för längre perioder som exempelvis en vecka. Vill man spela i Marrakesh-området och bo direkt vid banan så erbjuder bland annat Palmeraie flera alternativ nära första tee.

One Comment

  1. Pingback: Reseguide till Marocko | Marocko

Comments are closed