Sista minuten flygresor Thailand

Thailands vackra sandstränder, rika kultur och sagolika öar har blivit känt över hela världen. I dag väljer otaliga människor världen över att spendera sin efterlängtade semester i landet, år efter år. Men en resa från Sverige till Thailand, som ju faktiskt ligger väldigt långt bort, kan bli ganska dyr – om man inte lyckas fynda billiga sista minuten-biljetter förstås!

Det finns ett antal flygbolag och resebyråer att välja mellan när man ska resa till Thailand. Att hitta billiga biljetter i denna uppsjö av alternativ kan kännas lika svårt som att leta efter en nål i en höstack. Men, ingenting är omöjligt. Ett smart alternativ är att kika bland alla sista minuten-resor som finns. Här kan man hitta många billiga och prisvärda alternativ som kan ge besparingar på många tusenlappar. Dessa pengar kan man i stället lägga på roligare saker, som till exempel en oförglömlig båttur bland paradisöarna, eller varför inte ett exklusivt spabesök med thaimassage.

Sista minuten – ett smart sätt att spara tusenlappar

Många kan tycka att sista minuten-resor verkar stressiga och oplanerade, men det behöver de inte alls vara. Faktum är att det går att hitta billiga sista minuten-biljetter flera dagar, eller till och med veckor, i förväg, om man inte vågar vänta till de allra sista dagarna. På så sätt hinner man med det man ska utan att behöva stressa. Och vågar man vänta ännu längre med att köpa biljetterna kan man fynda en riktigt billig Thailandsresa.

Att boka en sista minuten-resa är ett spontant och roligt sätt att spara in respengar. Man kan välja mellan att köpa enbart flygbiljetter och boka hotell på egen hand, eller att köpa ett resepaket där både flyg och hotell ingår. Valmöjligheterna är stora, även när det kommer till sista minuten-biljetter. Därför är det viktigt att man ser över reseutbudet noga innan man bokar resan. Det är aldrig fel att spara in tusenlappar!

Flygresor med Thai Airways

Thai Airways är ett flygbolag från Thailand som flyger sträckan mellan Stockholm Arlanda och Bangkok med reguljära flygningar. Thai Airways har fått många utmärkelser, och strävar ständigt efter att erbjuda sina resenärer en behaglig flygresa till Thailand.

Direktflygningar och mer utrymme

Flygbolaget Thai Airways flyger inte bara från Arlanda till Bangkok, utan har även avgångar från Köpenhamn och Oslo. Bolaget flyger dagligen från Köpenhamn till Bangkok, men inte lika ofta från Oslo. Många av flygningarna görs med stora jumbojets såsom Boeing 747:an och Airbus A380. Här får man ofta lite mer sätes- och benutrymme än vad som är normalt på charterflygplanen, något som kan göra att den långa resan till Thailand känns lite bekvämare.

Högre servicenivå med Thai

Att flyga reguljärt med Thai Airways kostar mer än vad charterresorna till Thailand kostar. Men självklart kan man hitta billiga sista minuten-biljetter även här. Emellertid är såväl service som bekvämlighet betydligt högre på Thai Airways flygplan, jämfört med vad man kan förvänta sig på charterflyg. Man kan gott fundera lite på om det inte är värt ett högre biljettpris för att kunna komma fram till Thailand mer utvilad.

Samla poäng på resor

Det kan vara värt att veta att Thai Airways är medlemmar i Star Alliance, liksom bland andra SAS, vilket ger resenären möjlighet att samla poäng på resor med alla bolag inom denna företagsgrupp. Dessa poäng kan senare komma att generera gratisresor och bonuscheckar, vilket inte skulle vara helt fel.

Flygresan är en del av semestern

Thai Airways har fått flera utmärkelser för bland annat Bästa flygstol i ekonomiklass samt Bäst catering ombord i ekonomiklass. Flygbolaget har således en väldigt hög standard på både den service som tillhandahålls och på den bekvämlighet som erbjuds resenärerna. Dessa faktorer kan vara väldigt viktiga när man flyger en så pass lång sträcka som Sverige–Thailand. Man ska nämligen inte glömma bort att också flygresan är en del av semestern.

Qatar Airways till Thailand

qatar airwaysDet finns flertalet flygbolag med reguljärflyg du kan välja mellan när du letar flygbiljetter till Thailand. Ett bolag som många automatiskt tänker på är kanske Thai Airways vilket är ett flygbolag med bra linjer mellan Sverige och Thailand.

Ett bolag som vi i kalla norden inte direkt kopplar ihop med Thailand är Qatar Airways, du kan läsa mer om Doha, Qatar på http://dohaqatar.se.

Qatar Airways är ett riktigt flott flygbolag och är femstjärnigt. Du kan förvänta dig en hög nivå på service och komfort med Qatar Airways. Även om servicen ligger på en hög nivå är inte priserna alls oskäliga, tvärtom. Man kan enkelt hitta flygbiljetter tur och retur till Thailand från Stockholm långt under 10.000kr (gjorde nyss en sökning på närliggande datum och hittade biljetter för ca 5600kr vilket inkluderar skatter och avgifter).

Flygbolaget har sin huvudbas på Doha International Airport, flygplats (DOH är den sk. IATA-koden för flygplatsen)

Till Thailand kan du välja flertalet destinationer då Qatar Airways flyger till följande flygplatser (IATA kod inom parentes):

  • Bangkok (BKK)
  • Chiang Rai (CEI
  • Phuket (HKT)
  • Krabi (KBV)
  • Trat (TDX)
  • Ubon Ratchathani (UBP)
  • Koh Samui (USM)
  • Udon Thani (UTH)

När du flyger med QA kan du tjäna ihop bonuspoäng precis på samma sätt som du kan göra med flertalet andra flygbolag och kreditkort. Bonussystemet kallas Qmiles gäller för alla bokningar som görs online (för anslutna medlemmar). När du gör din första bokning får du 2000 miles, därefter 500miles för varje sträcka du flyger. Bonuspoängen löser du in mot nya flygresor.