Resor till Berlin

Berlin är ett av de hetaste turistmålen i Europa. Under 2000-talet har staden verkligen levt upp och är nu ett givet mål för en weekend-resa, för såväl ung som gammal. Berlin har nämligen mycket att bjuda på. Den historieintresserade behöver inte gå många meter mellan historiskt intressanta byggnader och monument. Från paradgatan Unter den Linden, med Brandenburger Tor i bakgrunden, har man ett bra utgångsläge för att besöka många sevärdheter. Berliner Dom, kyrkoruinen Gedächtniskirche och det enorma köpcentret KaDeWe är alla värda ett besök.

Vill man bara slappna av är en båttur på floden Spree eller en fika på något av de trendiga caféerna på Prenzlauer Berg utmärkta val. Det är också på Prenzlauer Berg man hittar den godaste och mest prisvärda maten. Är man ute efter lite trendigare matställen är det dock torget Hackescher Markt man ska bege sig till.

Hur gör man då för att boka resor till Berlin? De flesta större resebolag anordnar reguljära weekend-resor till Berlin från ett antal flygplatser i Sverige. Man behöver alltså inte ta sig till Arlanda för att flyga på en weekend-resa till Berlin. Även flera av de så kallade lågprisbolagen flyger reguljärt till Berlin, då från lite mindre flygplatser. Med lågprisbolagen har man något större flexibilitet när det handlar om att anpassa längden på semestern. Dessutom är lågprisbolagen ofta mycket billigare än de traditionella bolagen. Flyger man med ett lågprisbolag ska man dock vara medveten om att flyget oftast landar på Schönefeld, en flygplats belägen en bit utanför stadskärnan.

Ett annat sätt att resa till Berlin är via nattåg från Malmö. Resan mellan Malmö och Berlin tar bara cirka nio timmar. Nattåget är det perfekta valet för den resenär som är flygrädd eller bara vill använda restiden för att vila upp sig inför sin semester. Givetvis kan man också boka anslutningståg från Stockholm och Göteborg.