CategoryFrankrike

Strasbourg reseguide

Strasbourg är huvudstad i regionen Alsace i Frankrike. Strasbourg är en politiskt viktig stad i Frankrike och i hela Europeiska Unionen vilket säkerligen är bidragande faktor till att staden har ett så stort utbud av hotell i Strasbourg och andra typer av boende som du hittar mer om på vår hotellsida, om du behöver fler bra rekommendationer kan vi upplysa om den här sidan om hotell i Strasbourg där du hittar i princip alla hotell som finns tillgängliga att boka direkt på nätet.

Alperna skidorter och skidresor

Snökanoner gör att det är säsong för skidåkning både alpint och på längden i Sverige mellan åtminstone december-mars. Om du vill förlänga säsongen är det dock ett klokt val att resa utanför Sveriges gränser. I snösäkra Alperna kan du åka skidor sex av årets tolv månader varje år. Dessutom är kvaliteten på både skidanläggningar och hotell lite högre i Alperna än i Sverige, vilket kan vara lockande för dig som inte bara vill åka skidor utan också uppleva lite lyx.

Vindistrikt i Frankrike att besöka på resan

Frankrike är världens vinland nummer ett. Här tillverkas viner av alla de slag och många av de typiska vinsorterna bär franska namn. Vinodlingen i Frankrike är absolut inte enhetlig. Varje vindistrikt i Frankrike har sin egen specialitet och stoltheten i den egna produktionen är mycket påtaglig. Om du vill resa till Frankrike för att besöka vindistrikt kan följande fem verkligen rekommenderas.

Alsace i Frankrike – Reseguide

vinodling i AlsaceLäs vår reseguide till spännande Alsace. Alsace är regionen i Frankrike som gränsar mot Tyskland. Det är även regionen som det välsmakande vita Alsacevinet kommer från.

Alsace är den fjärde minsta regionen i västra mellersta Frankrike och gränsar till Tyskland och Schweiz. På tyska heter regionen Elsass. Regionen Alsace ligger och väster om floden Rhen. Alsace är en region som är mycket känd för sitt vin.

Lourdes Reseguide & Sevärdheter

Det är knappt man hittar Lourdes på en karta över Frankrike, men faktum är att denna lilla stad i regionen Midi-Pyrénées i sydvästra Frankrike ligger i den absoluta toppen när det gäller antalet besökare per år i förhållande till folkmängd. Lourdes har cirka 15 000 invånare, men staden tar emot upp emot 7-8 miljoner besökare varje år.

Grenoble reseguide och sevärdheter

Grenoble är en känd vintersportort som ligger vackert i en dalgång mellan flera väldiga bergsmassiv, varav Vercours och Chartreuse är de mest kända. På grund av läget brukar staden ofta kallas för Alpernas huvudstad (capitale des Alpes).

Colmar i Frankrike Reseguide

Colmar är en oupptäckt pärla i regionen Alsace i nordöstra Frankrike. Få svenskar har hört talas om staden men de som reser till Colmar för att turista kommer aldrig att glömma den pittoreska och mycket vackra staden.

Reseguide till Lille i Frankrike

Lille har under 1900-talet främst varit känt som norra Frankrikes största industristad. På senare år har Lille dock förändrats i grunden. I takt med att de gamla tunga industrierna antingen försvunnit eller fått en mer begränsad omfattning har Lille i stället börjat karakteriseras som en kultur- och nöjesstad. Det är dock en bit kvar innan man kan säga att Lille är en populär turistort, åtminstone bland besökare från Norden, men staden passar perfekt för en weekendresa.

Nöjen i Lille

Lille är en storstad med ungefär 230 000 invånare i själva staden och med över en miljon invånare i storstadsområdet. Befolkningen är ung, mycket beroende på universitetet som enligt uppgifter har någonstans mellan 60 000 och 80 000 studerande. Med så många unga är utbudet av nöjen mycket stort. I Lille finns något för alla, oavsett om man är ute efter dans inpå småtimmarna eller hellre äter en god bit mat på en rofylld restaurang.

För den bästa shoppingen bör man bege sig till Rue de Bethune, som är Lilles shoppinggata nummer ett. Här samlas välkända märkesbutiker med små gemytliga krypin som säljer allt möjligt. Om man vill uppleva något alldeles extra inom shopping ska man bege sig till Lille i månadsskiftet augusti/september. Då arrangeras nämligen La Grande Braderie de Lille som är en blandning av en enorm loppmarknad och en stadsfestival.

Sevärdheter i Lille

Lille har genom åren tyvärr varit i centrum för flera krig. Av den anledningen finns delar av den gamla staden inte längre kvar. När det gäller gamla vackra byggnader finns dock en hel del att se i Lille, särskilt omkring det medeltida torget. Lille har också mängder av vidsträckta parker, rikt utsmyckade med statyer och fantastiska kreationer med blommor och växter.

De sevärdheter som främst förknippas med Lille är de många utmärkta museerna som finns i staden. Palais des Beaux Arts räknas som en av de största och bästa konsthallarna utanför Paris. Moderna museet, Musee d’Art Moderne, håller också mycket hög internationell klass. Bland andra museum som är värda ett besök kan nämnas Musee des Beaux Arts, Museum of Natural History och militärmuseet Musee Des Cannoniers.

Biarritz Reseguide & Hotell

Biarritz, en stad belägen i den franska delen av Baskien bara några mil från den spanska gränsen, är en stad som framför allt är känd för två saker, nämligen nöje och surfing. Under vinterhalvåret finns cirka 30 000 bofasta i staden. Under juli och augusti tredubblas befolkningen när turister från hela världen vallfärdar till staden.

Montpellier Reseguide & Hotell

Montpellier är Frankrikes åttonde största stad och den stad i landet som har vuxit snabbast under de senaste decennierna. Framför allt är det stadens universitet, som faktiskt är ett av de äldsta i världen, och de företag och industrier som växer fram i forskningsmiljöerna som gör att staden stadigt ökar i invånarantal.