Reseguide till Curaçao

curacaoCuracao är ett hittills nästan oupptäckt turistmål i Karibien. Andra önationer i Karibien, såsom Bahamas, Aruba och Jamaica, har traditionellt sett varit betydligt mer populära besöksmål. På senare tid har emellertid turister från hela världen mer och mer börjat upptäcka den lilla holländska kolonin.

Curaçao bjuder på en mängd historiska och kulturella sevärdheter. Dessutom är ju den geografiska läget, strax norr om Venezuela i det Karibiska havet, helt optimal för sol och bad. Öns geologi bjuder också på en mängd sevärdheter.

En paradisisk natur

Längst kustremsan på den södra delen av ön finns ett oräkneligt antal vackra stränder, väl skyddade av vikar och bukter. En tur med en segelbåt i de skyddade vattnen runt Curacao är en upplevelse för livet. Naturen är minst sagt paradisisk.

För den som är intresserad av klättring kan en tur upp till berget Sint Christoffelberg (ca 375 meter över havet) vara en lämplig utflykt. Utsikten från toppen är utsökt. Strax sydost om berget finns också en fladdermusgrotta av enorma proportioner.

Precis som många andra öar i Karibien är också Curaçao en favoritplats för dykare. Sikten är makalös och i lugna vatten går det att se nästan 30 meter ner i djupet. Vattentemperaturen är behaglig året om. Det är på den södra delen av Curaçao som de bästa dykställena finns. I och omkring huvudstaden Willemstad finns flera sjunkna skepp att utforska samt några undervattensgrottor och korallskogar.

Willemstads gamla stadskärna

Curaçao har varit holländskt till och från sedan år 1634. Genom åren har ön dock haft influenser från både England, Frankrike, Spanien och Portugal. Influenserna har lämnat stora spår, inte minst när det gäller byggnaderna i Willemstads centrum. I stadsdelen Punda, med huvudgatan Handelskade kan man se fyra århundraden av spännande arkitektur. I hamnområdet står mängder av färgglada hus, alla i olika stilar. Stadskärnan är ett så kallat världsarv sedan 1997.