Natural History Museum

Som du säkert vet kryllar London av museum, speciellt de som handlar om historia och konst. Bara på Exhibition Road i London finns det tre museer. Ett av dessa är Natural History Museum som är exakt vad det låter som, ett naturhistoriskt museum. Det är till och med ett ganska speciellt sådant eftersom det är ett av de största i världen när det kommer till naturhistoria. Museet har funnits tillgängligt ända sedan 1860 och är upprättat i en stil som är inspirerad av den romerska stilen.

Av gammal brittisk tradition anses museet tillhöra folket eftersom det bär på så mycket kultur, inträdet är därför helt gratis.

Botaniskt museum

Museets specialitet är dess botaniska och zoologiska objekt. De har nämligen mer än 40 miljoner sådana. Denna siffra är svår att ta till sig men det räcker för att ger alla människor i Sverige fler än fyra objekt var. På museet hittar du allt ifrån dinosaurier till olika ben och fossiler. Du hittar även såklart modeller av olika utdöda arter som drontfågeln som dog ut långt innan museet startade. Denna fantastiska samling är något man bör uppleva ifall man är på besök i London.

Känd från TV

Ifall du hänger med på vilka filmer som släpps har du garanterat redan sett National History Museum. Museet har medverkat i många filmer. Den mesta kända är “Night at the museum” eller “Natt på museet” som den heter på svenska. Filmen är en komedi som släpptes 2006 och är regisserad av Shawn Levy. Mest känd är den kanske för att Ben Stiller spelar huvudrollen.