National Gallery

Vid Trafalgar Square i London ligger det välkända konstmuseet National Gallery där det hänger ett par tusen tavlor av några av världens mest kända konstnärer. Bland annat kan man se tavlor målade av Rembrandt, Van Gogh och Da Vinci. Totalt är det över 2000 målningar som hänger på museets väggar. Eftersom museet funnits ända sedan 1824 har det hunnit samla på sig några godbitar.

”Smart” konst

Ifall du har en smartphone kan du ladda ner National Gallery London-appen. Museet har tagit ett steg i teknikens riktning och erbjuder nu en app som bara kostar 3 dollar där du kan se många tavlor direkt i appen innan du åker dit. Tanken med appen är att man ska kunna planera sitt besök lättare. Eftersom galleriet är så otroligt stort kan det annars vara svårt att hinna med att se allt man vill. Många som har varit där på besök säger att det är svårt att hinna se allt och att de i efterhand kommit på att de missat att titta på vissa tavlor som de egentligen hade velat se. Tyvärr finns appen än så länge bara för iPhone. Man kan även utforska samlingarna direkt på nätet.

Öppettider och priser

Ifall man vill vandra runt och njuta av denna enorma konstsamling är det bara att gå förbi Trafalgar Square. Galleriet har gratis inträde. Detta eftersom många av verken har blivit skänkta till London som stad och anses då tillhöra allmänheten. Ibland händer det däremot att de tar inträde ifall de har någon speciell utställning som är inhyrd.

Utställningen är öppen mellan 10-18 och har extra öppet ända tills kl 21 på onsdagar. Ett tips är att utnyttja att de har öppet till 21 på onsdagar eftersom det då är ganska lite folk, det är inte så många som känner till att de stänger så sent då.